Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090409-evdb-rekendag_1.jpgOp woensdag 8 april begon de dag op de Bolderik anders dan op een normale woensdag. Conciërge Erik werd door een man die de school in kwam lopen geboeid aan een koffer……


Hij vertelde dit aan de kinderen toen die voor de opening van de Grote Rekendag bij elkaar kwamen in de speelzaal. Erg lastig, want de koffer was zwaar en hij had geen sleutel. Gelukkig kwam op dat moment de postbode binnen gelopen, die post had voor Erik. Belangrijke post, er moest getekend worden voor ontvangst. Erg onhandig als je geboeid bent, daarom deed juf Alice dit voor hem.

Jip uit groep 1-2 mocht de enveloppe samen met juf Alice open maken. En wat zat er in…..de sleutel van de handboeien. Erik kon verlost worden en de koffer geopend. Toen viel alles op z’n plaats……de koffer zal vol met geld…en geld was het thema van de Grote Rekendag. De kinderen konden nu volop aan de slag met de materialen die uit de koffer tevoorschijn kwamen. Er werd geteld, gehandeld, gekocht en bijbetaald….een erg leerzame morgen.