Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

optimisd.gifOuders met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar in het basis en/of voortgezet (beroeps)onderwijs moeten in het algemeen aanzienlijke kosten maken.  Optimisd verstrekt mensen die rond moeten komen van een minimuminkomen of net daarboven daarom jaarlijks een tegemoetkoming in deze schoolkosten.

Onder deze kosten vallen bijvoorbeeld boeken/leermiddelen, aanschaf schooltas, schoolreisje/ schoolactiviteiten, reiskosten, ouderbijdrage, sportkleding en lesgeld.Voor mensen die rond moeten komen van een minimuminkomen of net daarboven is het bijna niet mogelijk om deze kosten te betalen. Daarom verstrekt Optimisd, de intergemeentelijke sociale dienst van Bernheze, Schijndel, Sint Michielsgestel en Veghel jaarlijks een tegemoetkoming in deze schoolkosten.

Hoogte vergoeding
De tegemoetkoming is € 160,- per kind van 4 tot 18 jaar dat basis en/of voortgezet onderwijs volgt in het schooljaar 2009/2010. Het inkomen mag niet hoger zijn dan de vastgestelde inkomensgrens (120% van de bijstandsnorm). Het vermogen mag niet hoger zijn dan € 10.910,-.

Tegemoetkoming aanvragen
U kunt voor het aanvragen van de tegemoetkoming en voor meer informatie terecht op www.Optimisd.nl te Veghel. Inwoners van Bernheze kunnen hiervoor ook tijdens openingstijden terecht bij het Wmo-loket, telefoon (0412) 45 88 88.