Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

basisschool_paletOp maandag 16 januari a.s. wordt bij basisschool ‘t Palet in Heeswijk-Dinther een rioolkijkzuil geplaatst. Wethouder Van Moorselaar opent om 14.00 uur de themamaand ‘Water, aarde, lucht en vuur’. De school wil op deze manier de leerlingen bewust maken van hun leefomgeving.
De gemeente Bernheze heeft duurzaamheid en goed omgaan met hemelwater hoog in het vaandel staan. Het lespakket 'Over de pot en de put' is bedoeld voor alle niveaus van het basisonderwijs. Het lespakket neemt kinderen op een speelse manier mee naar de wereld achter het afvoerputje, het gat in de wc en de putten in de straat.
Het laat ze nadenken over waar het water heen gaat, wat we ermee doen en waarom dat belangrijk is voor volksgezondheid, droge voeten en het milieu.In het lespakket zit ook een boekje Water weg en een set buizen en sifons waar de kinderen mee kunnen experimenteren.
Er is heel bewust voor gekozen de lessen aan te laten sluiten bij de kerndoelen basisonderwijs en de afgeleide tussendoelen vanuit natuur- en milieueducatie.
Het pakket is ontwikkeld door Stichting Rioned. Stichting Rioned is de koepelorganisatie voor de riolering en het stedelijk waterbeheer in Nederland. In Rioned participeren alle partijen, waaronder ook de gemeente Bernheze, die bij de rioleringszorg betrokken zijn.
Op 27 januari verzorgt een medewerker van de gemeente in het kader van het  gemeentelijk Hemelwaterbeleid een gastles op de school.