Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

cubeVandaag start de cursus ‘muziek vanuit een prentenboek’ voor leerkrachten van de groepen 1 t/m 4. De marktplaatsen cultuureducatie in de Meierij hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Alle scholen in de gemeente Sint-Michielsgestel, Boxtel, Sint-Oedenrode, Schijndel, Veghel, Vught, Haaren en Bernheze hebben een uitnodiging gehad voor de cursus.  Maar liefst 26 leerkrachten schreven zich in voor deze cursus, die gegeven wordt door Elly Admiraal.

 

Centraal in deze cursus staat het boek: “het prentenboek als invalshoek” van Christiane Nieuwmeijer. In dit boek staan zeven prachtige prentenboeken centraal, waar zeer uiteenlopende lesideeën aan worden gekoppeld. In de cursus, waarin 3 prentenboeken worden uitgelicht, (“Woeste Willem”, “Kleine Bever en de Echo” en “Bang Mannetje”) ligt het accent op culturele en expressieve vorming: musiceren, muziek en beweging, muziek beluisteren en muziek grafisch noteren.

Waarom de cursus ‘muziek vanuit een prentenboek’?

* Omdat het prentenboek ideaal is voor thematisch onderwijs.

* Omdat kinderen informatie, die zowel verbaal als visueel wordt aangereikt, beter verwerken.

* Omdat voor zowel individuele leerkrachten als voor teams dit een plezierige manier is om in drie avonden, tal van nieuwe lesideeën te ontdekken, die direct toepasbaar zijn.

Na afloop van de cursus zijn de leerkrachten in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met willekeurige prentenboeken. Ze kunnen daarin cultuureducatie verankeren op het gebied van muziek en beweging met de in de cursus aangeboden handvatten. Meer informatie op de site van www.cubebernheze.nl of bij de coördinator van Cube, Dian Langenhuijzen.