Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120306West_Site_StoryLeerlingen Gymnasium Bernrode voeren West Side Story op.
Na een jaar lang hard werken is het moment weer daar voor Stichting Bernrode Musical: op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 maart zal de groep driemaal de musical ‘West Side Story’ opvoeren in de Blauwe Kei te Veghel.

Ruim een jaar zijn crew aan cast al aan het voorbereiden.

Nergens kwamen er leraren aan te pas, alles is door de leerlingen zelf gedaan: van de regie tot de financiën en van de kleding tot aan het decor.

 Het stuk is een bewerking van Shakespeares Romeo en Julia, waarin liefde, passie en rivaliteit tussen twee jeugdbendes centraal staat.

In de musical verdedigen de Jets, onder leiding van Riff (Dick van Vliet), hun positie in de wijk tegen de steeds groter wordende Puerto-Ricaanse groep jongeren die zich de Sharks noemt, die wordt aangevoerd Bernardo (Sam van Vliet).

In een poging de twee gangs te verzoenen, wordt in de wijk een dansavond georganiseerd.

De Jets hebben een ander doel voor ogen en willen op de dansavond een gevecht met de Sharks uitlokken, maar dan gebeurt er iets wat alles verandert: Tony (Thom Teulings), een van de Jets, wordt verliefd op de Puerto-Ricaanse Maria (Kiki Klaver).

Zal dit iets aan de situatie veranderen?

 Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart zullen de shows om 20.15 uur starten, op zondag wordt de musical om 14.30 uur gespeeld.

Kaarten zijn te koop via www.blauwekei.nl en kosten slechts €9,-.

Een deel van de opbrengst zal naar Cliniclowns gaan.