Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Kip is een sloddervos, overal op de boerderij liggen haar spullen en ze ruimt ze nooit op. De rommel wordt met de dag erger, tot grote ergernis van de andere boerderijdieren. Varken en Koe bedenken een plan: Ze stelen een ei van cubeKip, om haar een lesje te leren! En welke gevolgen heeft dit voor Schaap? Kip en het verdwenen ei’ is een kindervoorstelling met zelfgemaakte handpoppen. Deze voorstelling is speciaal bedoeld voor de kleuters. Er wordt spelenderwijs geoefend met tellen, kleuren benoemen en het herkennen van voetsporen. De belangrijkste boodschap van het stuk is dat je altijd eerlijk moet zijn tegen elkaar.

 

In april 2010 hebben studenten aan de Hogeschool Arnhem/Nijmegen (richting Creatieve therapie) dit theaterstuk voor kleuters ontwikkeld. De opdracht vanuit de studie luidde als volgt: ‘Laat je creativiteit de vrije loop en maak een voorstelling voor kinderen’. Na het maken van deze voorstelling, het spelen op diverse scholen en de leuke reacties na de uitvoeringen, is er besloten om deze voorstelling aan basisscholen door het hele land aan te bieden. Inmiddels zijn alle spelers afgestudeerde dramatherapeuten, die met veel plezier de voorstelling levend houden. Via Cube is het aan de scholen in Bernheze aangeboden.

Maandag 26 maart zal de voorstelling ‘ Kip en het verdwenen ei’ gespeeld worden in de speelzaal van de Bolderik (Heeswijk-Dinther) voor de leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 van de basisscholen de Bolderik, Het Mozaïek, ‘t Palet (Heeswijk-Dinther) en Op Weg (Vorstenbosch).