Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

cube‘Wat fijn dat jullie naar mijn kunstwerken komen kijken. Jullie kennen mij toch wel? Ik ben koning Quast, rijk en belangrijk. Ik kan alles kopen wat ik wil, maar een schone zee en gezonde lucht zijn niet met geld te koop. Daar moeten we zelf voor zorgen.  Ik vraag iedereen om mee te denken over hoe we voorzichtig met de aarde om moeten gaan. En de kunstenaars helpen mij daarbij. En nog even: duurzaam betekent niet dat het duur hoeft te zijn! Dit gaat over lange duur, want de aarde moet lang mooi blijven.’

 

Dit is de inleidende tekst waar 19 groepen, 486 leerlingen uit de bovenbouw van de Toermalijn, De Bolderik en De Kiem direct na Pasen mee gaan werken. De tentoonstelling Onze (w)AARDE telt 8 kunstwerken van 8 kunstenaars die zich hebben laten inspireren door lucht, water, afval, eten, energie en ruimte voor mensen en natuur. Deze tentoonstelling met educatiemateriaal is samengesteld door EnterArt en daagt leerlingen uit om over Duurzaamheid na te denken en wat de kunstenaar er mee bedoeld heeft. Maar ook wat dit voor invloed heeft op hun eigen persoon op deze aarde.

 

De tentoonstelling vindt plaats tussen 6 en 20 april bij de varkens zichtstal Boerderijterras Het Venster aan de Vinkelsestraat 84 op de grens van Heesch en Vinkel. Deze varkenshouderij is een modern vermeerderingsbedrijf waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Ook IVN Bernheze is een belangrijke partner tijdens deze tentoonstelling immers natuureducatie is hun core-business. Cube is dan ook blij met deze samenwerking. Daarnaast heeft Cube 15-tal vrijwilligers bereid gevonden die de leerlingen gaan ‘gidsen’ door deze tentoonstelling. De tentoonstelling is voor iedereen te bezichtigen van 6 april tot 20 april op woensdag tot en met zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur. Voor de scholen is een aparte planning gemaakt.

 

 

 

Dian Langenhuijzen

Coördinator Cube

06-10894663

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.cubebernheze.nl.