Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

VerkeersexamenVanaf 7 mei 2012 vinden de verkeersexamens voor basisschoolleerlingen plaats...Leerlingen uit de gemeenten Oss, Bernheze en Maasdonk komen vanaf 7 mei 2012  naar de brandweerkazerne in Oss, waar jaarlijks het startpunt en de finish zijn van het verkeersexamen.

Fietscontrole

Voordat deze leerlingen van start mogen gaan, wordt eerst hun fiets gecontroleerd op o.a. goedwerkende remmen, bel en verlichting. De Toezichthouders Openbare Ruimte nemen de fietskeuringen voor hun rekening.

De rit

Als de fiets goedgekeurd is, mag de leerling beginnen aan de route. Tijdens deze rit komt hij/zij diverse verkeerssituaties tegen, o.a. drukke kruispunten, verkeerslichten, rotondes en de spoorwegovergang. Er staan diverse controleposten die bemand worden door derde jaars leerlingen van Het Hooghuis, studierichting Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV). Dankzij de enthousiaste projectleiding en de medewerking van de SDV-ers krijgen de fietsers direct te horen of ze geslaagd zijn. Hebben de kandidaten het verkeersexamen niet gehaald, dan krijgen ze direct een herkansing.