Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

 

bernhezeGemeente Bernheze organiseert ook dit jaar weer in de maanden oktober en november op diverse basisscholen in Bernheze activiteiten in het kader van Boomfeestdag. De officiële aftrap vindt plaats op donderdag 11 oktober om 13.30 uur bij de Albertusschool in Loosbroek door wethouder Rein van Moorselaar.

 

Vorig jaar heeft de gemeente Bernheze in samenwerking met Bureau Elfenboom in het najaar de Boomfeestdag georganiseerd. Dit is afwijkend van de Nationale Boomfeestdag die altijd in maart plaatsvindt. Niet alleen het tijdstip, maar ook de opzet is gewijzigd. De Boomfeestdag wordt ook dit jaar in Bernheze weer georganiseerd in het najaar: in de periode kort voor of direct na de herfstvakantie.

De gemeente Bernheze vindt het belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd kennis maken met de natuur en dus ook kennis maken met bomen. Bomen vormen immers een belangrijk deel van hun woon- en leefomgeving.

Als voorbereiding wordt in iedere klas een presentatie gegeven door bureau Elfenboom over het thema. De presentatie gaat over bomen, de relatie tussen mens en bomen en de ontwikkeling van het landschap in de streek, vanaf de prehistorie tot heden. Daarna wordt een halve dag gevuld met een opdrachtenroute, op maat per school in de directe omgeving. Na de opdrachten volgt een presentatie van een oud ambacht en krijgen de leerlingen een 1-jarig boompje met plantinstructies mee naar huis.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met Bureau Elfenboom uit Berghem.