Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20130515Jeugdbestuurders met_Prins_van_OranjeWaterschap Aa en Maas is opzoek naar een jong bestuurlijk talent. Onze huidige jeugdbestuurder doet eindexamen en gaat de middelbare school verlaten. Daarom moet hij stoppen. Er is dus een nieuwe ‘vacature’. Deze job is een hartstikke leuke uitdaging waarin je superveel leert en ook heel veel lol hebt met leeftijdsgenoten. Dus jongens en meiden met een passie voor het oer-Hollandse onderwerp water, meld je aan!

 Wat doet een jeugdbestuurder?

Je gaat vier keer per jaar op pad met het nationale jeugdwaterschap. Tijdens deze dagen deel je jouw ervaringen, maak je excursies naar coole waterprojecten door heel Nederland en promoot je de ideeën van het jeugdbestuur. Als jeugdbestuurder werk je mee aan activiteiten voor jongeren binnen Aa en Maas. Je ‘post’ regelmatig je ervaring met het waterschap via social media. Je doet voorstellen om jongeren te bereiken en betrekken bij de werkzaamheden van het waterschap.

 Wie zoeken we?

Aa en Maas is opzoek naar een enthousiaste tiener die:

  •  14 of 15 jaar oud is;
  •  in het gebied van waterschap Aa en Maas woont;
  •  creatief is;
  •  actief is op diverse social media zoals Twitter en Facebook;
  •  bruist van de ideeën;
  •  een eigen mening heeft;
  •  geïnteresseerd in het werk van het waterschap;
  •  zich minimaal twee jaar wil inzetten voor het jeugdwaterschap.

‘Waterprins’ ontmoeten

Luuk van Bergen, huidige jeugdbestuurder: ‘Als jeugdbestuurder onderneem je van alles met het landelijke jeugdbestuur. We hebben zelfs met, toenmalig, prins Willem-Alexander om de tafel gezeten om te praten over hoe we de jeugd meer kunnen betrekken bij waterschappen! Ik heb ontzettend veel plezier gehad en erg veel geleerd! Ik moet de functie neerleggen omdat ik de middelbare school ga verlaten en dan ‘te oud’ ben geworden. Ik heb echt een superleuke tijd gehad als jeugdwaterschapsbestuurder van waterschap Aa en Maas!’

Jeugdbestuurder worden?

Laat weten waarom jij de nieuwe jeugdbestuurder van waterschap Aa en Maas bent. Stuur je motivatie in een brief, filmpje, collage of andere vorm voor 2 juni 2013 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar waterschap Aa en Maas, t.a.v. Lisette Gerrits, Postbus 5049 5201 GA ‘s-Hertogenbosch. In de laatste twee weken van juni voeren we gesprekken met een aantal kandidaten. Je installatie vindt plaats op 22 september tijdens onze open dag / ‘Dag van de Dijk’. Per 1 oktober ga je aan de slag.

Meer weten?
Ga naar www.aaenmaas.nl/vacatures of kijk op www.jeugdwaterschap.nl voor informatie over het nationale jeugdwaterschap.