Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

speeltoestell.jpgStichting Kinderopvang Humanitas is op zoek naar een nieuwe locatie in Heeswijk-Dinther voor de vestiging van kindercentrum Klein Drakenstein. Het kindercentrum is nu nog gevestigd in de voormalige Cuneraschool aan de Abdijstraat in Heeswijk-Dinhter, maar moet daar weg omdat het gebouw plat gaat.

De gemeente Bernheze wil de locatie gebruiken voor woningbouw. Wanneer het gebouw precies tegen de vlakte gaat is nog niet bekend.

Kinderopvang Humanitas heeft in ieder geval tot het eind van dit jaar een huurcontract met de gemeente Bernheze. "En mogelijk blijven we er nog wat langer in. Dat ligt eraan hoe het gaat met de ontwikkelingen rond een nieuwe locatie", zegt Suzan van Brunschot, locatiemanager van het kindercentrum in Heeswijk-Dinther. "We zijn in overleg met de gemeente, maar we hebben nog niets concreets. Maar zeker is dat we in Heeswijk-Dinther blijven en we sturen aan op uitbreiding."

Behalve de oude Cuneraschool moet ook de naastgelegen voormalige LHNO-school plaatsmaken voor woningbouw. In het schoolgebouw zitten nu nog de fanfare, de Eijnderic en de KBO. Zij verhuizen binnenkort allemaal naar het gebouw waarin het nieuwe ontmoetingscentrum en het nieuwe gymnasium Bernrode zitten.

Volgens de gemeente Bernheze is nog niet bekend wanneer de oude Cuneraschool en de LHNO-school gesloopt worden. Er zijn nog geen concrete plannen wat er op die plek terugkomt. De gemeente zegt dat er nog geen afspraken met ontwikkelaars of een corportatie zijn gemaakt. De planning is dat de verkoop vanaf 2011 begint. Mogelijk komen er seniorenwoningen.

Bernheze heeft in het centrum van Heeswijk-Dinther overigens nog meer nieuwe plannen. Zo moet ook sporthal d'n Tol aan de Hoofdstraat wijken voor woningbouw. Ook voor die locatie geldt, dat nog niet concreet is wat er voor terugkomt.

Bron: Brabants Dagblad, auteur: Edith Verwegen