Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

haltcert.jpgHalt Oost-Brabant is het tweede Halt-bureau met een ISO certificaat. CIIO is de certificeerder voor de professionele hulpverlening. CIIO heeft onderzoek uitgevoerd op basis van de eisen ISO 9001:2008. Met behulp van de door CIIO gehanteerde aandachtspunten voor professionele dienstverlening is Halt Oost-Brabant goed bevonden. Op de gehanteerde aandachtspunten Mensen, Primair proces, Partners en Organisatie boekte Halt Oost-Brabant het grootste succes op het aandachtspunt Mensen.

De organisatie is goed ingericht met diverse mogelijkheden om kennis over te dragen en uit te wisselen. Vanwege de grote ambities van Halt Oost-Brabant heeft CIIO het advies gegeven om aandacht te geven aan capaciteitsplanning.

Achtergrond
Halt Oost-Brabant is een professionele en slagvaardige organisatie die direct antwoord op veel voorkomende jeugdcriminaliteit. Halt Oost-Brabant heeft het werkgebied van twee politieregio’s. Over beide politieregio’s zijn diverse locaties om jongeren en hun ouders te ontvangen om de reistijden te beperken.
De centrale organisatie is gevestigd in Eindhoven. Halt Oost-Brabant neemt deel aan het veiligheidshuis is Eindhoven, Helmond, Den Bosch en Oss. Halt Oost-Brabant heeft als missie dat haar medewerkers alle jongeren en hun ouders deskundig, integer en discreet behandelen.
Halt Oost-Brabant is een lerende organisatie met een steeds groeiende expertise die wordt gebruikt om in te spelen op actuele ontwikkelingen.
Halt Oost-Brabant is actief op drie velden; Repressie, Preventie en Projecten.
Halt Oost-Brabant biedt antwoorden op vragen uit het werkveld.
Samenwerken is een belangrijk uitgangspunt.
Op basis van maatwerk worden preventieactiviteiten en projecten ontwikkeld en uitgevoerd.

Halt Oost-Brabant kiest voor een actieve opstelling.
Vragen worden niet afgewacht maar Halt Oost-Brabant informeert waar nodig op eigen initiatief.
Halt Oost-Brabant participeert in relevante netwerken en adviesorganen om de eigen activiteiten af te stemmen op die van anderen.
Halt Oost-Brabant zorgt voor een consequente en eenduidige gegevensregistratie en verwerking.
Samen met haar ketenpartners draagt zij bij aan een veilige en leefbare samenleving.