Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

dwomjOm wie draait de wereld? Wat vind jij? Ben jij tussen de 12 en 20 jaar? Vind jij het leuk om cartoons te tekenen, filmpjes te maken, songteksten te schrijven, posters te maken of teksten te schrijven en dergelijke? Help dan mee om onze weblog vorm en invulling te geven en win een cadeaubon naar keuze!

 

Jaarlijks stelt BasisBibliotheek Maasland een maatschappelijk thema aan de orde. In 2010 is het thema 'Draait de wereld om jou of om ons allemaal?'

De huidige maatschappij kenmerkt zich o.a. door vergaande individualisering, toenemend consumentisme (steeds weer nieuwe kleding, mobieltjes en de nieuwste gadgets), grote tegenstellingen tussen rijk en arm en serieuze klimaat- en milieuproblemen.

Er zijn gelukkig ook voorbeelden van goede initiatieven, van mensen en organisaties die zich vrijwillig inzetten om aan de problematiek van de huidige tijd tegenwicht te bieden. Denk bijvoorbeeld aan organisaties als Scouting Nederland, WarChild en Greenpeace, maar ook aan de iemand die boodschappen doet voor oma of de buren helpt bij klusjes.

Zet jij je belangeloos in voor een ander, of voor een goed doel? Hoe kijk jij aan tegen het toenemende consumentisme en doe jij daar zelf aan mee of niet? Laat het ons weten!

Jouw inzending kan variëren van een stuk tekst tot een filmpje, poster, illustratie, foto, gedicht, column, cartoon, of songtekst. Een tekst mag uit maximaal 500 woorden bestaan. Inzendingen die geplaatst worden op het weblog worden beloond met een cadeaubon naar keuze.

De bijdrage voor de weblog kan tot 18 mei 2010, het liefst digitaal, worden aangeleverd op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inleveren kan natuurlijk ook bij een van de vestigingen van BasisBibliotheek Maasland of opgestuurd worden per post:
BasisBibliotheek Maasland
t.a.v. Sandra van Bruinisse,
Postbus 815
5340 AV Oss.