Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bibliotheek_maaslandVanaf nu kunnen muziekliefhebbers zich aanmelden voor de tweede editie van de Music Match Maasland (MMM) op zaterdag 10 april 2010. Deze muziekquiz wordt georganiseerd door Muzelinck en BasisBibliotheek Maasland, instellingen die in de regio Noord-Oost Brabant een rol vervullen in het muziekleven.

Muzelinck verzorgt cursussen voor uiteenlopende muziekinstrumenten, organiseert concerten en stimuleert op verschillende manieren het muziekleven in de regio Noord-Oost Brabant. De Openbare Bibliotheek Oss houdt als enige bibliotheek in de regio een serieuze collectie cd’s en muziekdvd’s overeind. Ze is de enige plek in deze regio die cd’s die tot de muziekcanon behoren direct kan leveren.

 

De quiz is bedoeld voor muziekliefhebbers die (relatief) veel afweten van populaire muziek. Vragen over jazz, klassiek en 'de top veertig' worden niet gesteld. De quiz wordt gehouden op zaterdag 10 april 2010 van 13.00-16.00 uur op de tweede etage van de Openbare Bibliotheek Oss. Iedereen kan meedoen. Het verdient aanbeveling om als duo in te schrijven.

De vragen worden bedacht en gepresenteerd door Wendy Bressers (muziekdocente van Muzelinck), Lex van Hulten (adjunct directeur van Muzelinck) en Hans van Duijnhoven (verantwoordelijk voor de muziekafdeling van BasisBibliotheek Maasland). In hun vrije tijd zijn alle drie op de een of andere manier actief binnen de muziekwereld. De samenstellers van de quiz vullen elkaar aan en hopen een aantrekkelijke en leerzame quiz te presenteren. Tijdens de quiz worden (uiteraard) veel muziekfragmenten gedraaid. Ook is er live muziek om de vragen te illustreren.

De winnaar krijgt de MMM-wisselbeker en een bijzondere herinnering. Beker en herinneringsteken zijn gemaakt door edelsmid Hendrik Stollé, als docent verbonden aan Muzelinck'. Het gaat vooral om de eer. Meedoen is belangrijker dan winnen.

Reacties op de vorige quiz
'Pittig'. 'Iets te veel singer-songwriters' en het was spannend. De nummers een en twee ontliepen elkaar niet veel.

Aanmelden
Kan tot op de dag zelf (zaterdag 10 april). Graag van tevoren een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis.
Meer informatie staat op www.bibliotheekmaasland.nl of www.muzelinck.nl