Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

wereldwinkel5 juni is het weer zover. Wereldwinkel Heeswijk-Dinther zet haar deuren open voor de jeugd om te komen roefelen.
Sinds 1999 organiseert stichting Ranja in samenwerking met stichting Jeugdbelangen Vorstenbosch de Roefeldag voor de gehele gemeente Bernheze.

De Roefeldag wordt landelijk ondersteund door Jantje Beton, stichting Ideëel.Roefelen is het Belgische woord voor snuffelen, nieuwsgierig maken, stimuleren tot onderzoek. Stichting Ranja wil kinderen die dag een kijkje laten nemen in de wereld waarnaar ze zo nieuwsgierig zijn: “De grote-mensen wereld”. Ook de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther is benaderd en heeft direct toegezegd enkele kinderen te willen ontvangen. Een kind is namelijk de consument van de toekomst en de Wereldwinkel draagt graag haar steentje bij om kinderen te laten kennis maken met Fairtrade tijdens de jaarlijkse Roefeldag.

 Voorzitter, Anke van Leeuwen, en bestuurslid, Jan Burger, ontvangen de kinderen in de Wereldwinkel. Als eerste krijgen de kinderen uitleg over Fairtrade en een rondleiding door de winkel langs de diverse productgroepen. Dit aan de hand van een speciaal voor kinderen ontwikkeld lespakket “Eerlijk duurt het langst”. Onderdeel van dit lespakket is een spel over Fairtrade. Met dit spel sluiten de kinderen het roefelen in de Wereldwinkel Heeswijk-Dinther af.

 Wereldwinkel Heeswijk-Dinther vindt het zowieso belangrijk dat kinderen opgroeien met Fairtrade. Het lespakket “Eerlik duur het langst” heeft zij dan ook recentelijk ingezet op Basisschool ’t Palet. Daar vestigden de kinderen van 25 mei tot en met 1 juni met veel succes een Wereldwinkel. Een gedeelte van de winst, die zij gedurende deze week gemaakt hebben, mogen ze schenken aan een goed doel. Zodra de kas geteld is informeren ze u verder over het resultaat en de schenking aan het goede doel.

 Ook kennis maken met de Wereldwinkel. Loop dan vrijblijvend binnen in de winkel gevestigd aan Jonker Speelmanstraat te Heeswijk-Dinther. De openingstijden van de Wereldwinkel in Heeswijk-Dinther zijn woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag kunt u er terecht van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.