Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

steunpuntbernhezeOp maandag 27 september a.s. organiseert Vivaan – Steunpunt Vrijwilligerswerk Oss in samenwerking met Novadic-Kentron een gratis Instructieavond Verantwoord Alcoholgebruik (IVA) voor barvrijwilligers in de gemeentes Oss, Bernheze en Maasdonk.

Inhoud instructieavond en certificaat
De IVA bestaat uit een programma van minimaal twee uur. Het eerste deel van de avond is kennisgericht. Aan de hand van een video worden relevante wet- en regelgeving besproken. Het tweede deel behandelt de praktijk van het verantwoord schenken. Er zal aandacht zijn voor uw eigen praktijkvoorbeelden. De IVA wordt gegeven door een speciaal daarvoor opgeleide docent. Deelnemers ontvangen na een paar weken het IVA-certificaat.

Waarom IVA?
De Drank- en Horecawet schrijft voor dat verenigingen en buurthuizen die alcohol schenken en daarvoor een vergunning hebben over gekwalificeerd barpersoneel dienen te beschikken. Dat betekent dat tijdens openingstijden van de bar er altijd ofwel een leidinggevende (iemand die beschikt over de Verklaring Sociale Hygiëne) ofwel een IVA-gekwalificeerde aanwezig moet zijn. Op momenten dat er geen leidinggevende aanwezig is, moet er een gekwalificeerde barvrijwilliger zijn.

Aanmelden
U kunt zich telefonisch: 0412 69 20 80 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opgeven.