Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Ed_van_Uden_t_Pallet_1De kinderboekenweek op basisschool ’t Palet te Dinther werd op dinsdag 5 oktober  op een hele mooie wijze geopend. Om kwart voor negen gingen alle kinderen  met schoolbordkrijt aan de slag op de speelplaats. Ze mochten daar in groepjes hun droomreis gaan tekenen en ze mochten al hun fantasie gebruiken. Het thema van de kinderenboekenweek gaat o.a. over illustraties in boeken.

Er werd volop gekleurd op diverse plekken van de speelplaats. Simone Ketelaars uit groep 5 had een trein  getekend met allerlei poppetjes er in. Jeroen Ketelaars, Kane van Wanrooy en Mika van Venrooij tekenden een eiland met megadieren. “ Kijk, hier vliegt een reuzenmier naar het eiland “ , wisten de drie jongens te vertellen.

Ed_van_Uden_t_Pallet_3Sanne van Eerd en Kim van Casteren uit groep 8 hadden een winkel op wolken getekend. “ Dan kunnen we onderweg als we gaan reizen nog even gaan shoppen”,vertelden Sanne en Kim.

Ondertussen was Els Vermeltfoort de speelplaats opgelopen en ging eens rondkijken tussen alle kinderen. Els Vermeltfoort is een illustrator en heeft al in vele boeken haar tekenkunsten laten zien. Els was erg onder de indruk van de verhalen en de tekeningen van de kinderen.

Nadat alle kinderen weer terug waren gegaan naar hun eigen groep, bezocht Els Vermeltfoort alle groepen. In de kleuterbouw vertelde Els een verhaal, in de midden- en bovenbouw vertelde Els over haar tekeningen in diverse boeken. Ook mochten de kinderen vragen stellen aan Els.

In de komende weken gaan de kinderen van ’t Palet nog met verschillende opdrachten aan slag om invulling te geven aan het thema van de kinderboekenweek.