Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Persfoto_Jongerenraad_1_kleinYoung Vision, de Jongerenraad van Rabobank Bernheze Maasland vergaderde afgelopen maandagavond 21 maart op eigen initiatief in het pand van ingenieursbureau Search in Heeswijk. Daar spraken ze over de betrokkenheid van jongeren bij het thema maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Twaalf jongeren uit de gemeenten Bernheze en Maasdonk en uit Lith zijn nu bijna een jaar actief in de Jongerenraad van Rabobank Bernheze Maasland. Ze praten met de bank over thema’s die de jeugd in de streek bezighouden en komen gemiddeld eens in de twee maanden bijeen. Maar dat doen ze niet volgens een vast stramien: ze bepalen liever zelf tijd, plaats en onderwerpen en rouleren het voorzitterschap in tweetallen.

Jongeren en MVO
Zo namen Loes Pennings en Evy van der Heijden het initiatief voor het overleg op maandag 21 maart. Ze vroegen zich af hoe betrokken jongeren zich voelen bij het thema MVO. Ze namen contact op met het ingenieursbureau Search in Heeswijk, een internationaal opererend bedrijf dat organisaties ondersteunt bij duurzame ontwikkeling. Het bedrijf reageerde erg enthousiast en bood spontaan hun bijzondere bedrijfspand aan als vergaderaccommodatie. De Jongerenraad kreeg een rondleiding en een presentatie over het MVO-concept waarmee de organisatie werkt.
Udo Waltman, bedrijfsdirecteur bij Search: “Erg leuk dat de Jongerenraad dit initiatief neemt. Voor ons een teken dat het thema duurzaamheid onder jongeren leeft. Mooi. MVO is de toekomst: met oog voor mens, maatschappij en milieu resultaatgericht bouwen aan duurzame organisaties. We hebben de energie van enthousiaste jongeren nodig om dit voor elkaar te krijgen.”
Het werd een inspirerende avond met genoeg stof voor discussie voor de Jongerenraadsleden. Een gedeelde conclusie was dat jongeren het liefst kiezen voor een authentieke, MVO-bewuste werkgever.

Verbinding met jongeren in het gebied
De Rabobank vindt het als coöperatieve vereniging belangrijk actief verbindingen tot stand te brengen, door te luisteren naar alle partijen in haar omgeving. Ook de behoeftes, wensen en opvattingen van de jongeren zijn daarbij van groot belang.
De Jongerenraad is een netwerk van ondernemende en ambitieuze jongeren tussen de 18 en 25 jaar, die zowel van elkaar als van de Rabobank willen leren. De Jongerenraad is als klankbord voor de bank een belangrijke schakel naar de jeugd in het werkgebied.

Voor meer informatie over Jongerenraad Young Vision:
Kijk op www.rabobank.nl/bernhezemaasland onder het thema Jeugd & Jongeren.