Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mrranjaOp zaterdag 28 mei vindt de 13e Bernhezer-Roefeldag plaats, georganiseerd door Stichting Ranja en Stichting Jeugdbelangen Vorstenbosch. Op deze dag openen diverse bedrijven in de gemeente Bernheze de deuren voor kinderen van groep 6 (alleen Vorstenbosch en Nistelrode), 7 en 8, zodat de kinderen een kijkje kunnen nemen hoe het er bij zo’n bedrijf nou precies aan toe gaat.

Er wordt gekeken, geroken, gevoeld en geproefd, soms zelfs letterlijk, zoals bijvoorbeeld bij de bakker of de groentenboer. De kinderen kunnen ook een varkenshouderij bezoeken of de schoonheidsspecialiste of een metaalbewerker of de brandweer of de dierenartsenpraktijk. Heel divers en afwisselend dus. En omdat je 3 verschillende bedrijven mag bezoeken, kun je héél wat te weten komen!  Bij de meeste bedrijven kun je actief meegewerken, leuk en leerzaam!
 
De inschrijfformulieren worden binnenkort op alle basisscholen in Bernheze uitgedeeld, zodat de kinderen van groep 6 (alleen Vorstenbosch en Nistelrode), 7 en 8 zich kunnen aanmelden.  De deelnemende kinderen stellen  groepjes van 4 samen en gaan onder begeleiding van een volwassene 3 bedrijven van binnen bekijken.
 
Kinderen van het speciaal onderwijs die in Bernheze wonen en tussen de 10 en 12 jaar oud zijn, zijn deze dag ook van harte welkom om mee te gaan roefelen. Misschien kan je aansluiten bij een neefje/nichtje of een vriendje/vriendinnetje uit de buurt. Zij kunnen zich opgeven bij Janneke van Schijndel, tel. nr. 06-52351222 of via de email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Hebt u nu een bedrijf en wilt u graag uw deuren voor nieuwsgierige en leergierige kinderen openzetten, ook dan kunt u zich melden op het bovenstaande nummer of via de email. Samen gaan we ook dit jaar de Roefeldag tot een succes maken!