Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

week_21_logo_jeugdsportfondsHet Jeugdsportfonds Brabant helpt Brabantse kinderen van 4 tot en met 17 jaar aan het sporten, als hun financiële situatie thuis het niet toelaat om lid te worden van een sportvereniging. Contributie en de bijhorende sportkleding en -materiaal worden tot een maximum van € 225, - per jaar vergoed door het fonds.

Alle kinderen moeten kunnen sporten
Alleen intermediairs kunnen de kinderen aanmelden voor een bijdrage. Dit zijn mensen die op een professionele wijze met het kind te maken hebben, zoals docenten, hulpverleners, maatschappelijk werkers of bijvoorbeeld medewerkers van Bureau Jeugdzorg.

 

Het Jeugdsportfonds Brabant is vijf jaar geleden gestart in samenwerking met vijf gemeenten. Inmiddels zijn vijftien gemeenten bij het fonds aangesloten. Via Optimisd zijn ook de gemeenten Bernheze, Schijndel, St. Michielsgestel en Veghel aangesloten. Door de sterke groei is uitbreiding van het netwerk van het fonds van groot belang.

 

Resultaten Jeugdsportfonds Brabant
Er sporten op dit moment 19.640 kinderen via het jeugdsportfonds (landelijk). In Noord-Brabant gaat het om 2.854 kinderen. In Veghel, St. Michielsgestel, Schijndel en Bernheze sporten 46 kinderen via het Jeugdsportfonds Brabant.

 

Aanvragen
Aanvragen kunnen worden ingediend door hulpverleners/intermediairs in de betreffende gemeente. Ouders kunnen zelf geen vergoeding aanvragen. Kijk op www.jeugdsportfonds.nl voor meer informatie