Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mrranjaOp maandag 15 augustus organiseert de Stichting Ranja de Kindervakantieweek in Heeswijk-Dinther en Loosbroek. De komende week zijn er informatiebijeenkomsten voor begeleiders op 12 augustus om 20.00 uur in IMeet (voor de KVW Heeswijk-Dinther) en om 20.30 uur in de tent (voor de KVW Loosbroek). Heb je zin en tijd om mee te helpen, kom naar de bijeenkomst en meld je aan!
Sinds 1978 wordt de KinderVakantieWeek in Heeswijk - Dinther georganiseerd. Later is hier Loosbroek bij gekomen. Vanaf 1993 wordt de KinderVakantieWeek georganiseerd door Stichting Ranja. De KinderVakantieWeek wordt gehouden op twee locaties. In Heeswijk - Dinther aan de Heibloemsedijk en in Loosbroek rondom De Wis.

De KinderVakantieWeek is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De kinderen worden verdeeld in verschillende bouwen. In Heeswijk - Dinther zijn dit: Ieniemieniebouw, Onderbouw, Middenbouw en Bovenbouw. In Loosbroek: Onderbouw, Middenbouw en Bovenbouw. Deze bouwen hebben ieder hun eigen programma en organiseren verschillende activiteiten. Dit programma duurt van maandagmorgen tot en met vrijdagmiddag. Deze week wordt altijd georganiseerd in de laatste week van de basisschoolvakantie.

Als rode draad door deze week loopt het theater. Dit theater ondersteunt het thema van deze week en beleeft op vrijdagmiddag zijn ontknoping.

Het belangrijkste van de hele week is het bouwen van een hut. Hiermee beginnen de kinderen, met hulp van de leiding, op maandagochtend. Er wordt dan flink getimmerd en in de rest van de week wordt deze hut verfraaid door verven, stofferen, meubeltjes maken enz. Op vrijdagochtend moeten deze kunstwerkjes helaas weer afgebroken worden. Verder zijn er de hele week activiteiten zoals sport en spel, knutselen, speurtocht en bosspelen. Bij mooi weer komt de brandweer langs voor het brandweerspel. De oudste kinderen, de bovenbouw, hebben een nachtspel op de woensdagavond met een overnachting. Kortom een hele week vol plezier voor zowel de kinderen als alle vrijwilligers.

Heb jij zin om deze week mee te organiseren, of om in de week zelf te helpen? Laat het ons weten en stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan nemen wij contact met je op!