Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

13032012_pestenNaar aanleiding van de enthousiaste reacties op de vorig ouderavond, organiseren de basisscholen de Bolderik, het Mozaiek en ’t Palet opnieuw een gezamenlijke ouderavond. Het thema van deze avond is: ‘Pesten in nieuw perspectief’.

Het is voor kinderen, ouders en leerkrachten fijn als kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en gelukkig zijn. Dat ze met hun talenten kunnen werken en hun minder sterke kanten kunnen accepteren, zodat ze een eigen plekje in kunnen nemen.

Helaas lukt dat niet altijd. Te vaak hebben kinderen onvoldoende zelfvertrouwen en zijn ze niet weerbaar genoeg.

Dit kan zich onder andere uiten in pestgedrag, meelopen en gepest worden. Hierin zien we de pester vaak als ‘dader’ en de gepeste als ‘slachtoffer’.

De vraag is echter of we door zo te kijken kinderen wel verder helpen?

Willen we aan pesten en gepest worden iets doen dan is het goed om kinderen, sterker te maken en ze meer inzicht te geven in zichzelf en de ander. Dan is het belangrijk om als volwassene ‘gereedschap’ te hebben hoe we een klimaat kunnen ontwikkelen waarin kinderen zich prettig voelen.

Tijdens deze avond krijgt u informatie over deze materie en kunt u hierover meepraten. Er wordt gesproken en gedacht vanuit de praktijk. Niet in onmogelijkheden maar in mogelijkheden!

Iedereen krijgt met pestgedrag te maken. Als we voldoende handvatten hebben kunnen we hierin het verschil maken!

Op dinsdag 20 maart 2012

Aula gymnasium Bernrode

Inloop vanaf 19.45 uur

Aanvang 20.00 uur tot 22.00 uur

Spreker: Henk de Visser