Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

HaDee bouwt

JongerenwedstrijdVorige week is het al aangekondigd maar vanaf 1 september gaat de jongerenwedstrijd bouwen in HaDee echt van start. Ben je nieuwsgierig en/of wil je meedoen dan kun je vanaf heden alle informatie vinden onder de rubriek “dorpsnieuws”. Klik vervolgens op “jongerenwedstrijd” en je vindt alles wat je nodig hebt om mee te doen. Of ga rechtstreeks naar www.hadeejer.nl/jongerenwedstrijd.

Daar staat ook het "Inschrijfformulier" en "Opzet en Reglement Jongerenwedstrijd".

De organisatie wenst je veel inspiratie en creativiteit toe.

dn Hadeejer1

 Is € 500 of 600 maandelijkse huur echt onmogelijk? Laat zien dat het kan, en hoe het kan! Waar liggen de kansen? Is er een concreet object, project, idee, samenwerking, waarin je kansen ziet?

INSCHRIJFFORMULIER JONGERENWEDSTRIJD BOUWEN IN HADEE
 1. Naam(*)
 2. Adres(*)
 3. Woonplaats(*)
 4. Telefoonnummer(*)
 5. Geboortedatum(*)
 6. E-mail(*)
 7. Wat is jouw binding met Heeswijk-Dinther(*)
 8. Hoe ben je aan de informatie over deze wedstrijd gekomen?(*)
 9. Verificatie
  Verificatie   
    
 1.  

150901Betaalbaar bouwenJongerenwedstrijd Betaalbaar Bouwen in Heeswijk-Dinther  

Hoofdstuk I:  Omschrijving van De Opdracht

Koopwoningen zijn er in Heeswijk-Dinther niet of bijna nooit onder de €  170.000. 

Lees meer: Betaalbaar bouwen in HD

Open dag Het Retsel copyEr is de laatste paar weken met een aantal mensen heel hard gewerkt om op tijd klaar te zijn met de inrichting van het nieuwe bedrijfspand van Bjorn Kerkhof voor de open dag  op 7 juni op bedrijventerrein Retsel. Gisteren is het pand officieel geopend voor familie, vrienden en bekenden. Vandaag staan de deuren wagenwijd open vanaf 11.00u voor iedereen die belangstelling heeft om een kijkje komen nemen in het nieuwe pand aan de Morgenstond 22.
We wensen Bjorn en Simone Kerkhof veel succes met hun nieuwe bedrijf.

Kijk ook eens op de site
www.kerkhofmaatwerk.nl
Interieur- Exterieur-Bouw

150312-wvdl-N 279 start aanleg 22 LaverdonkIn een volle zaal in ccServaes hebben vertegenwoordigers van de provincie en de gemeente Bernheze gisteravond uitleg gegeven wat vooral in 2015 en 2016 staat te gebeuren. In 2017 komt de afronding, o.a. het landschap aanpassen.

N279

Aan de hand van duidelijke sheets werd uitgelegd hoe de 13 km lange N279 eruit komt te zien. Bij de A2 en de A50 worden extra opstelstroken aangelegd, maar daar komen dus geen ongelijkvloerse kruisingen.

Tussen deze 2 wegen komen wel overal ongelijkvloerse kruisingen, dus Berlicum, Middelrode, Heeswijk-Dinther-Noord en Heeswijk-Dinther-Zuid. Ook bij de Brand in Den Bosch komt mogelijk nog een ongelijkvloerse kruising.

De 2x2 rijstroken van de N279 zijn 31-12-2016 klaar, 10 maanden eerder dan gepland. Ze worden aangelegd voor 100 km/u, maar er mag vooralsnog maar 80 km/u opgereden worden. Later kunnen ze eenvoudig aangepast worden voor 100 km.

Er komt een dubbele ZOAB asfaltlaag op die 5 Db minder geluid produceert. Als deze na jaren versleten is wordt deze weer vervangen. Van de realisatie hebben de weggebruikers weinig overlast.

Alle tekeningen in 3 D komen straks nog ter inzage zodat men duidelijk kan zien hoe de omgeving eruit komt te zien. Het coulisse landschap wordt versterkt.

Vanaf augustus tot en met december 2015 wordt de nieuwe parallelweg aangelegd.

Er is veel aandacht besteed aan de vleermuizen, huismussen, dassen enz., er zijn 150 vleermuizenkasten geplaatst en er komen wildtunnels. Ook worden 2 vleermuizenhotels gebouwd.

Het zanddepot in de Laverdonk ligt bijna geheel op zijn plaats.

Er heeft al een natuurcompensatie plaats gevonden in de Maashorst, maar later worden er plannen gemaakt om langs de N279 de natuur te compenseren.

Bij de ongelijkvloerse kruising bij Heeswijk-Dinther Zuid komt geen parallelweg. Daar is geen mogelijkheid voor zegt de provincie. Dus al dat verkeer komt door de Laverdonk.

Wel zegt de provincie dat deze overal alleen voor bestemmingsverkeer gebruikt mag worden. Ook wil de provincie op verzoek van de bewoners Laverdonk t.z.t. nog eens extra informatie geven.

Ontsluitingsweg

Er hing een tekening van de ontsluitingsweg aan de muur. Op 19-3-2014 is het definitieve bestemmingsplan vastgesteld, en daar valt niets aan te veranderen zeggen projectleider Robert van ’t Veer en wethouder Rien Wijdeven.

De benodigde gronden zijn nog niet allemaal in eigendom van de gemeente. Men wil eerst een minnelijke schikking treffen, en daarnaast loopt een onteigeningsprocedure. De realisatie loopt gelijk met de realisatie van de N279.

Vanaf de Kilsdonkse molen wordt het Aa-dal 1500 m aangepast richting ontsluitingsweg.

Tekst:  Ad Habraken

140503 BuroLimaZaterdag 3 mei kwam er een nieuwe oproep tot meedoen en bereikten we dat de teller op ruim € 20.000 euro stond. Er is nog steeds geld nodig om aan de 100 % te komen. De actie loopt erg goed maar is pas echt een succes als dit gehaald wordt. 

Lees meer: Al ruim € 20.000,- opgehaald...

20070315-wvdl-den tol_mediumHet college maakt op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening de terinzagelegging bekend van het ontwerpwijzigingsplan Den Tol.

Inhoud: In Heeswijk-Dinter worden aan de Hoofdstraat, op de locatie van de voormalige sporthal Den Tol, zeven patiowoningen en een tweekapper gebouwd.
Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1721.BPDenTol-ow01)
Procedures 1b en 3b zijn van toepassing.

 

 

Procedure 1b
U kunt de stukken gedurende zes weken op afspraak tijdens openingstijden
inzien in het gemeentehuis in Heesch en raadplegen op
www.bernheze.org of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Procedure 3b

 

Iedereen kan binnen zes weken na publicatiedatum een schriftelijke
zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders
van Bernheze. Neem voor het indienen van een mondelinge zienswijze
contact op met de betreffende afdeling.

 

 

 

 

20140205Heilaren BuitenOp alle 12 nieuwe woningen in de eerste fase van het plan Heilaren Buiten  is een week na de start van de verkoop een optie genomen.

De tweede fase wordt daarom direct in procedure gebracht. 

Er lijkt misschien toch meer beweging te komen in de huizenmarkt.

 

 

 

 

20131213IPGDit jaar lanceerde IPG vol trots een geheel vernieuwde website: www.ipgbernheze.nl Zowel hier als op facebook en twitter weet men hen intussen te vinden. 

 

De basisscholen ’t Palet en De Bolderik beide te Heeswijk-Dinther werden door IPG bezocht voor het inmiddels welbefaamde ‘Scholenproject’.

Zie verder hun website

 

 

 

 

CPOCunerastraatOok altijd gedroomd van het bouwen van je eigen woning? De gemeente Bernheze geeft jou als starter op de woningmarkt deze kans. Op de woningbouwlocatie Cuneraschool (Abdijstraat) in Heeswijk-Dinther worden 11 woningen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld.

Lees meer: Bouw je eigen woning

 

20130722CPO roject_CunerastraatHet CPO project in de Cunerastraat loopt al enkele jaren. We hebben een groot aantal tegenslagen en vertragingen meegemaakt maar uiteindelijk zijn wij als CPO, de omwonenden en de gemeente het eens over de plannen en is de planning om in maart te gaan starten met de bouw van de 11 woningen. Het betreft een rij van 4 woningen en een rij van 7 woningen.
 
Nu het zo concreet is geworden hebben twee kavels besloten, om verschillende redenen, om niet meer verder te gaan met het project. Daardoor komen twee woningen weer vrij en moeten we voor deze woningen nieuwe bewoners zoeken.
Het betreft 1 tussenwoning(geschatte kosten 185.000) en 1 hoekwoning (geschatte kosten 300.000). Het project kan niet verder zonder dat er bewoners voor deze woningen zijn gevonden.
 
Informatie bij: Fons van Nuland  ">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

120530WindbergLocatie De Windberg in Heeswijk-Dinther
Vanaf 31 mei 2012 kunnen belangstellenden zich inschrijven voor 34 woningen in plan Heilaren Noord aan De Windberg in Heeswijk-Dinther. Het plan De Windberg omvat 15 starters- c.q. jongerenwoningen, 19 overige woningen en 19 huurwoningen. Wilt u meer informatie over de huurwoningen dan kunt u zich wenden tot Kleine Meierij in Rosmalen
telefoon (073) 85 10 0 00.

U kunt zich inschrijven voor:
- 15 starters- c.q. jongerenwoningen van € 142.500,- tot en met € 199.500,- vrij op naam;
- 19 overige woningen van € 212.500,- tot en met € 324.000,- vrij op naam.

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich bij de gemeente inschrijven voor deze 34 koopwoningen.
Inschrijven kan van donderdag 31 mei 2012, 8.30 uur tot en met vrijdag 15 juni 2012, 12.00 uur. De inschrijving vindt
plaats via het toewijzingssysteem voor de uitgifte van bouwkavels en koopwoningen dat u kunt vinden op     www.bernheze.org 
Als u voor zowel de starters- c.q. jongerenwoningen als de overige woningen in aanmerking wilt komen, moet u zich
voor beide typen woningen inschrijven. Per inschrijving betaalt u € 25,-.

Digitaal inschrijven
Tijdens de inschrijfperiode kunt u zich digitaal inschrijven via www.bernheze. org. Voor digitale inschrijving heeft u
DigiD nodig.
Via de betaalpagina kunt u het inschrijfgeld van € 25,- op een veilige manier betalen met iDeal (uw thuisbankiersysteem)
of creditcard (Mastercard of Visa).
De ondertekening door DigiD dient als legitimatiebewijs.

Inschrijven in het gemeentehuis U kunt een inschrijfformulier afhalen bij de makelaar of downloaden en printen
via www.bernheze.org . Dit formulier (met kopie van een geldig legitimatiebewijs) kunt u tijdens de inschrijfperiode, tijdens openingstijden, inleveren in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch, tegen betaling van € 25,-.

Informatie over de woningen bij makelaars
De gemeente Bernheze verzorgt alleen de inschrijving en toewijzing van de woningen (loting). De verkoop van de woningen wordt verzorgd door:
- Woonaccent Makelaars Schijndel, Markt
1a in Schijndel, telefoon (073) 54 42 100,
www.woonaccent.nl ;
- Raadhuys Makelaars, Molenstraat 40 in
Rosmalen, telefoon (073) 52 22 555,
www.raadhuysmakelaars.nl  .

U kunt bij Woonaccent Makelaars Schijndel en Raadhuys Makelaars in Rosmalen terecht (niet bij de gemeente) voor meer informatie over de woningen, het verkooptraject en de opleverdata. U kunt bij beide makelaars een verkoopbrochure met bouwtekeningen en inschrijfnummers per woning krijgen.

Er is een verkoopmanifestatie op 2 juni 2012 van 12.00 tot 14.00 uur in Cultureel Centrum Servaes in Heeswijk-
Dinther.
Meer informatie is te vinden op www.wonenindewindberg.nl .

Loting
Als er meer inschrijvingen als woningen zijn, vindt loting plaats. Als een loting noodzakelijk is, informeren wij u hierover
na 15 juni 2012.

Starterslening
Als u in het plan een woning koopt tot € 200.000,- vrij op naam, komt u mogelijk in aanmerking voor een starterslening. De starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van de woning en het bedrag dat u als starter maximaal kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de lening is afhankelijk van uw inkomen en vermogen en bedraagt maximaal € 25.000,-.

Kijk voor de overige toekenningscriteria op www.bernheze.org of vraag de informatiebrochure aan, telefoon (0412) 45 88 88, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer informatie
Voor al uw vragen over de woningen, het verkooptraject, de opleverdata en de toewijzing van de woningen kunt u contact opnemen met Woonaccent Makelaars Schijndel en Raadhuys Makelaars.
Heeft u vragen over de inschrijving? Stuur dan uw vraag per e-mail naar de gemeente, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U krijgt dan binnen twee werkdagen antwoord op uw vraag. U kunt natuurlijk ook
uw vraag telefonisch aan ons stellen via
(0412) 45 88 88.