Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

081030-phe-beugt_1.jpgDe bewoners van Hoog en Laag Beugt in Dinther zijn dik tevreden. De N606 die loopt van Dinther naar Veghel is sinds de aanpassingen die vorig jaar zijn gedaan, een stuk veiliger geworden.En dat, mede, dankzij de buurtbewoners zelf.
Gistermiddag waren zij dan ook aanwezig bij de feestelijke en officiële heropening van de weg, beter bekend als Hoog en Laag Beugt. Aanwonenden en mensen die betrokken zijn geweest bij de herinrichting van de weg, kwamen bij het Wokparadijs aan de Hoog Beugt bijeen om een klein feestje te vieren.

De herinrichting van de Hoog en Laag Beugt heeft de afgelopen jaren wel tot de nodige discussie geleid.

In 2007 kwam de gemeente Bernheze met de herinrichtingsplannen voor de weg naar buiten. Het idee van de gemeente was om de voorrangsregeling bij kruisingen te wijzigen en verkeersremmende plateaus te maken. Maar buurtvereniging Hoog Beugt en Laag Beugt kwam daar tegen in het geweer. In een brief, ondersteund met handtekeningen liet de buurtvereniging het college van B. en W. en de gemeenteraad van Bernheze weten dat zij andere oplossingen had om de weg veiliger te maken.

Het voorstel van de gemeente om op de Hoog en Laag Beugt verkeer van rechts voorrang te geven, zou volgens de buurtbewoners leiden tot levensgevaarlijke situaties voor met name fietsers. Het vele vrachtverkeer op de weg zou dan namelijk moet remmen voor fietsers. De buurtvereniging stelde daarom voor de doorgaande weg voorrang te geven. Ook de plateaus zag de buurt niet zitten omdat die geluid, trillingen en extra milieubelasting veroorzaken. Voorstel van de buurtbewoners was om een middenberm aan te leggen en de kruispunten te markeren zodat de kruisingen 'druk' lijken en mensen daardoor vanzelf rustiger gaan rijden.

Voor de gemeente Bernheze was de kritiek van de buurt aanleiding om de plannen te herzien en tegemoet te komen aan de wensen van de buurt.

Afgelopen najaar werd de weg onder handen genomen door de firma Heijmans en al voor de kerst werd het werk afgerond. Op de weg geldt nu een maximun snelheid van 60 kilometer per uur. Ook de openbare verlichting langs de weg is aangepast.

Tot tevredenheid van de buurt. De Hoog en Laag Beugt is een veiliger weg geworden, zonder drempels en veel geluidsoverlast.
Bron:Brabants Dagblad