Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

091230-wvdl-Ter_Weer_6_ Veel bewoners van HaDee vinden namelijk het gat, wat is ontstaan door de vroegtijdige afbraak van Ter Weer, een ‘steen des aanstoots’. Simpel gezegd, de bevolking van HaDee heeft geen goed woord over voor de afbraakpolitiek van de Gemeente Bernheze.

Het moge duidelijk zijn dat Ter Weer na ruim dertig jaar wel aan renovatie en aanpassing aan de huidige normen toe was. Dat zal niemand het gemeentebestuur bestrijden. Dat er in plaats van renoveren gekozen wordt voor afbreken en een nieuwe bestemming zoeken voor het vrij komende terrein is nog tot daar aan toe, maar dat het gebouw wordt gesloopt terwijl er nog geen nieuwe plannen klaarliggen die kunnen worden uitgevoerd, is ronduit een ‘non-beleid’ te noemen.

De aanblik van dit ‘gat’ midden in het dorp is toch een aanfluiting te noemen voor de dorpskern van HaDee. 091230-wvdl-Ter_Weer_2__copyHet uitzicht op de witte stukken binnenmuur van het gesloopte pand is een toonbeeld van verloedering.

En wat te denken van de ‘toren van Babel’ de gemetselde kolom die is blijven staan op het braakliggende terrein? Is dit een blijkt van de Babylonische spraakverwarring bij de gemeente over wat er moet gebeuren met ‘Het Gat van Ter Weer?’

Of is het de bedoeling dat Prins Carnaval eind februari vanaf het bordes van deze toren zijn Snevelbokken toespreekt?

Het enige wat een beetje vrolijk stemt op deze saaie plek is wat er nog resteert van een naïeve kunstuiting, overblijfsel van het geslaagde BKK kunstweekend.

091204-wvdl-gymnasiumEn als ‘Het Gat van Ter Weer’ nu het eerste gat zou zijn in HaDee, dan kon het nog tot de categorie eenmalige gemeentelijke dwalingen worden gerekend. Maar de gemeente Bernheze lijkt gatenkaasbeleid te voeren. De Tol onderging geruime tijd geleden een zelfde lot als Ter Weer. Dus ook daar een onbenutte ruimte, en……er zijn al hekken geplaatst rond het leegstaande gedeelte van Bernrode. Daar zal straks wel dezelfde groene grasmat komen liggen, wordt gevreesd.

Zou dit Bernrode-pand niet geschikt gemaakt kunnen worden voor eenvoudige betaalbare appartementen voor bv. alleenstaanden, starters of juist gescheiden mensen waarvoor nauwelijks woonruimte beschikbaar is?

Ter Weer had evengoed nog een aantal jaren bewoond kunnen worden door de ouderen tot het gemeentebeleid duidelijk was. Senioren hadden nog kunnen genieten van alle activiteiten op het marktplein, zelf wel of niet met rollator een boodschap kunnen doen bij een supermarkt, een boek gaan lenen in de bibliotheek of daar een krantje of tijdschrift lezen.

Hoe mooi ‘de containerwoningen’ van het nieuwe Bernezorg ook mogen zijn, een gang naar de winkel en de markt is toch aanmerkelijk langer geworden voor de mensen die nu gedwongen aan de Zijlstraat wonen. Een marktplein met activiteiten is er voor hen daar niet meer. Spijtig toch!

Met de komende vorstperiode zou een tijdelijke ijsbaan in ‘Het Gat van Ter Weer’, mogelijk een klein doekje voor het bloeden kunnen zijn.

Noor Dohmen-Loeffen.

 

Noot redactie:

Reactie's naar aanleiding van dit stuk kunt u sturen naar de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
____________________________________________________________________
Reactie 1____________________________________________________________
Ter Weer , een erg goed stuk over Ter Weer en een  stuk duidelijker dan de gemeente !!

 Maar laten we nu Nadja van Driel even de kans geven om daar een schaatsbaan te maken zodat we tocht nog even plezier kunnen beleven.

 Cor van Hooft.
____________________________________________________________________
Reactie 2____________________________________________________________
Prima stukje van Noor Dohmen

 Het is inderdaad van den gekke en een doorn in het oog voor velen, die lege plekken in Heeswijk Dinther. D ’n Tol, Ter Weer, LHNO en nu komt er weer een plek bij, het gymnasiumgebouw. En dat terwijl er bij de start van het huidige college, vier jaar geleden al plannen klaar lagen voor Ter Weer en D’n Tol. Prima, dat er nu een ijsbaantje zou komen, want de vorst komt er weer aan en het zou een historisch moment zijn om daar de jeugd te zien schaatsen over een paar dagen. Misschien gaan de oudjes dan ook wel mee doen op hun oude plek.

Druk is er nodig vanuit Heeswijk Dinther om de gemeente zo ver te krijgen, dat ze actief mee gaat doen met het ontwikkelen van het nieuwe Ter Weer. Niet achterover blijven zitten en alles overlaten aan het bestuur van Cunera-De Bongerd en De Kleine Meierij.

 Theo van Overbeek

Raadslid Progressief Bernheze__________________________________________
____________________________________________________________________