Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

mooigebouwdDSCF2793_copySpandoek “Hier zou ( mooi) gebouwd kunnen worden” nu bij d’n Tol ! …. en  parkeren ?
Vanmiddag hebben we het gerepareerde spandoek geplaatst bij d’n Tol in Heeswijk. Een locatie waar 4 jaar geleden al plannen lagen om te bouwen, maar daar is dus tot nu toe niets van gekomen. Dit terwijl er ook in Heeswijk grote behoefte is aan woningen voor ouderen en voor starters. Enkele mooie hofjes zou hier prima zijn.

Intussen is er een publieke discussie over het al dan niet parkeren op deze plek. Natuurlijk is Progressief  Bernheze  geen voorstander van het laten verdwijnen van alle parkeerplekken daar. Wij vinden, dat er ook in die omgeving in Heeswijk voldoende parkeerplek moet blijven. Daar heeft de gemeente een verantwoordelijkheid voor, maar ook de parochie. Het kerkplein hoort ook bij de gemeenschap van Heeswijk.

Bij de hoorzitting in Heeswijk Dinther van het verkeerscirculatieplan Heeswijk-Dinther  heeft Progressief Bernheze al voorgesteld om het parkeren daar voor een deel te koppelen met het parkeren bij de basisschool  “Het Mozaïek” . Dicht bij de Hoofdstraat zou dan een klein aantal parkeerplekken gerealiseerd kunnen worden . Dan zou het middengedeelte bebouwd kunnen worden. Bebouwing aan de straatkant vinden wij trouwens mooier,dan een open parkeerterrein.

Zo was  het trouwens ook  voordat d’n Tol er stond.

Fractie Progressief Bernheze

Theo van Overbeek