Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Rodenburg1Wij nodigen u uit voor een informatieavond over de ontsluiting Heeswijk-Dinther zuid op dinsdag 13 juli 2010. U bent om 19.30 uur welkom in Cultureel Centrum Servaes in Heeswijk Dinther. Op deze avond staan we stil bij de ontwikkelingen sinds 25 februari 2010 (de vorige informatieavond) en de inspraakreacties die daarna bij de gemeente zijn binnengekomen.ProgrammaTijdens de informatieavond van 25 februari 2010 stond de afwegingennotitie centraal en de daarop volgende inspraakronde. In de afwegingennotitie staan de verschillende belangrijke thema’s waarmee rekening gehouden moet worden bij realisatie vaneen ontsluitingsweg. Thema’s zoals natuur en landschap, flora & fauna, milieu en verkeer.De afwegingennotitie brengt dus de te maken afwegingen in beeld. Anders gezegd:welke thema’s of belangen bepalen mede de vervolgstappen? De afwegingennotitie bevat dus geen definitief ontwerp van de ontsluitingsweg en ook geen details. Van belang is natuurlijk wel dat er keuzes worden gemaakt en dat ook de details duidelijk worden. Dat gebeurt stapsgewijs. De informatieavonden de inspraak leverden veel tips en suggesties op. Dat heeft geleid toteen verbeterd ontwerp van de ontsluitingsweg.Daarover willen wij u graag informerenop 13 juli 2010.Hoewel er een duidelijke relatie ligt tussende gemeentelijke ontsluitingsweg en de plannen van de provincie met de N279 blijven het twee afzonderlijke projecten.
Vervolg
Na 13 juli 2010 sluiten we de fase van afwegingen af door principekeuzes te maken over het ontwerp en de inrichting van de ontsluitingsweg. Daarna begint een nieuwe fase in de aanpak van de ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid. We gaan dan een bestemmingsplan voor de ontsluitingsweg maken.In de bestemmingsplanprocedure bestaat de mogelijkheid voor zienswijzen, bezwaaren beroep. Zodra het bestemmingsplan klaar is, werken we het ontwerp van de ontsluitingsweg nog verder uit. Dan zullen alle details duidelijk worden. Planning is dat dit volgend jaar gebeurt.

Wij zien u graag op 13 juli 2010 in CultureelCentrum Servaes!

Aangepaste bereikbaarheid gemeentehuis
Het gemeentehuis is op 6 juli 2010 geopendvan 8.30 tot 12.00 uur. We zijn die dag telefonischbereikbaar van 8.30 tot 15.30 uur.
In 2002 ondertekende de gemeente een intentieovereenkomst met de provincieNoord-Brabant om circa 50 Ruimte voor Ruimtekavels op het grondgebied van Bernhezete ontwikkelen. Deze intentie wordt nu verder vormgegeven. Op de locatie Rodenburgsewegin de kern Heeswijk-Dinther ontwikkelt de gemeente vier Ruimte voorRuimtekavels. Eerder dit jaar gingen de gemeentelijke kavels in het project ‘Ruimtevoor Ruimte Meerweg’ aan de Meerweg in Heesch al in de verkoop.
In het plan ‘Ruimte voor Ruimte Rodenburg’ biedt de gemeente Bernheze vier bouwkavelsaan. De bouwkavels zijn geschikt voor de bouw van vrijstaande woningen (eenwoning per kavel).
De bouwkavels variëren van circa 945 m2 tot 1.224 m2. Twee woningen zijn gesitueerd aan de Rodenburgseweg en twee woningen aan de open akker.De achtertuinen van deze woningen grenzen aan de groenzone waarin ook de beek stroomt. Vrij op het landbouwperceel staat in de huidige situatie een karakteristieke solitaire eik. Deze eik wordt ingepast in het openbare gebied van het plan. De boom blijft rondom voldoende vrije ruimte houden.

kavelgrootte prijs per kavel
1. 945 m² € 330.750,--
2. 1.059 m² € 370.650,-
3. 1.224 m² € 428.400,-
4. 1.168 m² € 408.800,-
Prijzen zijn exclusief btw.

Inschrijven
Belangstellenden kunnen zich bij de gemeente inschrijven voor deze vier bouwkavels.Inschrijven kan van maandag 5 juli2010, 8.30 uur tot en met vrijdag 16 juli 2010, 12.00 uur, tijdens de openingstijdenvan het gemeentehuis.
De inschrijving vindt plaats via het toewijzingssysteem voor de uitgifte van bouwkavels en koopwoningen dat u kunt downloaden van onze website, www.bernheze.org .
Kosten van inschrijven
Voor deze inschrijving is een bedrag van€ 25,- verschuldigd.
Optie 1: digitaal inschrijvenTijdens de inschrijfperiode kunt u digitaalinschrijven via www.bernheze.org. Voor digitaleinschrijving heeft u DigiD nodig. Via debetaalpagina kunt u het inschrijfgeld van€ 25,- op een veilige manier betalen metiDeal (uw thuisbankiersysteem) of creditcard(Mastercard of Visa). De ondertekening doorDigiD dient als legitimatiebewijs.
Optie 2: inschrijven in hetgemeentehuisU kunt een inschrijfformulier afhalen in hetgemeentehuis of downloaden en printen viawww.bernheze.org. Dit formulier (met kopievan een geldig legitimatiebewijs) kunt u tijdensde inschrijfperiode tijdens openingstijdeninleveren in het gemeentehuis, De Misse6 in Heesch, tegen betaling van € 25,-.

Loting op 21 juli 2010
De kans is groot dat er meer inschrijvingen binnen komen dan het aantal beschikbare bouwkavels. Wij gaan dan over tot een openbare loting onder toezicht van een notaris.Deze loting vindt plaats op 21 juli 2010 om19.45 uur in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch. Alle inschrijvers zijn hierbij welkom,maar aanwezigheid is niet verplicht. Wanneer u heeft ingeschreven, ontvangt u geen aparte uitnodiging meer voor deze loting.Wij informeren alle inschrijvers over de uitslagvan de loting. Mocht een loting niet nodig zijn, dan informeren wij u voor 21 juli2010.

Meer informatieMeer informatie over de bouwkavels, de bouwmogelijkheden en de toewijzing is verkrijgbaarin het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch, telefoon (0412) 45 88 88.