Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeDe provincie heeft besloten de zogenoemde biowoningenregeling met ingang van 1 juli 2011 te laten vervallen. Drie agrarische ondernemers in Bernheze willen van de regeling gebruik maken. De gemeente gaat samen met de ondernemers zorgen voor versnelde besluitvorming.
Op 20 juli 2004 heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de beleidsnota 'Buitengebied in ontwikkeling' vastgesteld. Daarin is ook de mogelijkheid opgenomen om middels een tegenprestatie in het buitengebied planologische medewerking te verlenen aan het oprichten van woningen in het buitengebied, ook wel de biowoningenregeling genoemd.

Intensieve veehouderij
Drie agrarische bedrijven in Bernheze met (een onderdeel) intensieve veehouderij hebben geen ontwikkelingsmogelijkheden op de locatie waar ze zitten. In verband met de plattelandsontwikkeling is het niet wenselijk dat intensieve veehouderij daar uitbreidt. Een van de ondernemers beëindigt het bedrijf en daarvoor in de plaats komen 2 woningen. Een ondernemer gaat door met zijn onderdeel akkerbouw, sluit het onderdeel intensieve veehouderij en bouwt 1 woning. Een ondernemer gaat het bedrijf verplaatsen naar een nog nader te bepalen locatie en bouwt 3 woningen.

3 Bioregelingwoningen
De ondernemers hebben eerder in het kader van de bioregeling zelf bij de gemeente aangeklopt met het verzoek mee te denken. Vanwege het vervallen van de regeling in juli, gaat de gemeente samen met de ondernemers zorgen voor een snelle besluitvorming. De ontwerpbestemmingsplannen gaan daarom binnenkort ter inzage.
Voor Bernheze geldt dat dit de eerste en meteen de laatste biowoningen zijn die gerealiseerd worden.