Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

HETDORP_PanoramaBouwbedrijf Clauster bv bouwt een exclusieve woongemeenschap in en rond het historische Kasteel Heeswijk. Met deze nieuwe functie is het behoud van het historische kasteel gewaarborgd. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op komende weekmarkten en op 3 juli op het kasteel. Clauster bv combineert in het nieuwbouw-renovatieproject HET DORP de historische bouw met vooruitstrevende, moderne architectuur. In de nabije toekomst verrijzen twee moderne torens, aan weerszijden van Kasteel Heeswijk. Samen met het kasteel vormen ze het unieke samenlevingsproject HET DORP. De torens verwijzen naar de ontstaansgeschiedenis van Kasteel Heeswijk, dat begonnen is als een toren op een berg, een zogenoemde motte. Clauster bv brengt deze geschiedenis terug.

In de wonderschone natuur en met in de nabije toekomst een eigen aansluiting op de snelweg is geen betere plaats te bedenken voor dit unieke project. Het complex omvat diverse appartementen en enkele kavels. Het wordt onder meer voorzien van sportvelden en een winkelhart.

Meer dan wonen
HETDORP_HuiskamerWonen, werken, samenleven op een historische plek met alle voorzieningen voor handen. Dat is HET DORP. HET DORP is meer dan wonen, het is samenwonen. De initiatiefnemers hebben een gemeenschap voor ogen waar een rustig en geordend woonklimaat heerst en de historie van de plek in diverse facetten van het dagelijks leven wordt teruggebracht. HET DORP beoogt een nieuw kerndorp te worden in de gemeente Bernheze(-Maasdonk).

Inschrijven en informatie
Clauster bv staat de komende tijd op de weekmarkten om de plannen te presenteren en de bewoners van Bernheze als eerste de mogelijkheid te bieden om in te schrijven voor een kavel of appartement. Op 3 juli houdt Clauster bv open dag op Kasteel Heeswijk.

Weekmarkten:
17 juni weekmarkt Nistelrode 09.30-12.00 uur
22 juni weekmarkt Heesch 13.00-16.30 uur
24 juni weekmarkt Heeswijk-Dinther 09.30-12.00 uur

HETDORP_MarktpleinOpen dag:
3 juli Kasteel Heeswijk 11.00-17.00 uur
HET DORP wordt gerealiseerd door Clauster bv i.s.m. Carovanna, Schatten van Brabant, VSB Fonds, Prins Bernhard Fonds en Kasteel Heeswijk.