Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Zonnepanelen_BernhezeVolgens wethouder Hans van der Pas kan er flink voordeel behaald worden door gezamenlijk inkopen van zonnepanelen en daarom wil gemeente Bernheze een regionaal project opzetten om zoveel mogelijk mensen aan de zonnecollectoren te krijgen. "We willen particulieren en bedrijven actief gaan benaderen om zonnepanelen op het dak te leggen. Als er veel mensen meedoen kunnen we een grotere korting krijgen bij de leveranciers", aldus Van der Pas. Zijn idee is inmiddels in de As-50 gemeenten opgepakt en ook vanuit Maasdonk, Boxtel en Boxmeer is er volgens de wethouder belangstelling om aan te sluiten bij het initiatief van Bernheze.

"Er was eens het zogeheten Vlagheidefonds van waaruit subsidie werd gegeven voor bijvoorbeeld zonnecollectoren. Maar dat potje is elk jaar zo snel leeg dat het zijn doel voorbij schiet. Door dit project kunnen we toch voordelig zonnepanelen inkopen", aldus de wethouder. "En ik wil het liefst met bedrijven uit de regio die zonnepanelen leveren afspraken maken. Als er veel interesse is voor het project, hebben zij ook zo weer een heleboel werk erbij."

Volgens Van der Pas kan het project in het najaar starten. "We moeten nog wel kijken hoe we het allemaal precies gaan organiseren. Want als het een succes wordt, hebben we onze handen vol."