Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

wonen_in_BernhezeDe Helling, Vorstenboschen en Cuneraschool, Heeswijk-Dinther
Op zeven locaties in Bernheze realiseert de gemeente samen met geïnteresseerde particulieren Collectief Particulier Opdrachtgeverschap(CPO).
CPO betekent dat eengroep particulieren een bouwkavel van de gemeente koopt en in groepsverband een eigen woning realiseert. Belangrijk voordeel is, dat u meer zeggenschap heeft over de bouw van uw woning en de oppervlakte van uw kavel.
De CPO-locaties liggen verdeeld over de verschillende kernen in de gemeente.Na succesvolle eerste uitgifte rondes voorCPO bieden wij u binnenkort een nieuwe kans om mee te doen in een CPO-project.Iedereen kan dan inschrijven voor de plannen CPO De Helling in Vorstenbosch en CPO Cuneraschool in Heeswijk-Dinther.

De Helling
In De Helling kunnen, afhankelijk van deuiteindelijke verkaveling, in totaal 25 tot 30 woningen gebouwd worden. Dit zijn woningen die in CPO-verband gebouwd worden en daarnaast een aantal huurwoningen.Halverwege 2011 is de huidige CPO-groep De Helling enthousiast van star gegaan. De groep heeft zich verenigd in een stichting, heeft adviseurs ingeschakeld en kiest op korte termijn een kavel.
Duidelijk is dat er nog een aantal kavels resteert,vandaar dat binnenkort een aanvullendeinschrijving plaatsvindt. U kunt zich dan aansluiten bij de CPO-groep.

Cuneraschool
In het project Cuneraschool kunnen ongeveer 23 woningen gebouwd worden. In dit project worden alleen CPO-woningen gerealiseerd.In oktober 2011 is de inschrijving voor dit project geopend.
Omdat er mee rAanvullende inschrijving voor CPOkavels beschikbaar zijn dan belangstellenden,wordt de inschrijving opnieuw opengesteld.Inmiddels is wel een CPO-vereniging opgericht, maar er is nog geen adviseur of een definitieve verkaveling. Hiermee verkeert het project dus nog in een pril stadium en zijn er voldoende mogelijkheden om uw individuele woonwensen wellicht op deze locatie te realiseren.
Binnenkort gaat de inschrijving van start. Hiervan maken we melding in De Bernhezeren op www.bernheze.org .