Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

FotoclubtentoonstellingOp zondag 12 mei presenteren de leden van Fotoclub Bernheze (FC Bernheze) hun werk. Het is alweer de negende expositie van deze actieve fotoclub. De openluchtexpositie vindt plaats in de mooie omgeving van Natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk (Noord Brabant). De unieke wandelexpositie is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis. En omdat het Moederdag is, krijgen alle moeders die dag een leuke verrassing. Voor de kinderen is er een leuke fotopuzzeltocht uitgezet.

Rode draad

In de inspirerende omgeving van een van de mooiste openluchttheaters van Nederland laten de hobbyfotografen van FC Bernheze zien waarmee zij zich het afgelopen jaar op fotografisch gebied hebben bezig gehouden. Elk jaar is er een zogenaamde ‘rode draad’- opdracht. Dit houdt in dat alle leden op hun eigen manier invulling geven aan hetzelfde thema. Denk hierbij aan een bepaald voorwerp, persoon of kledingstuk. Dit jaar heeft een juwelenboom de inspiratie opgeleverd voor 45 ‘juweeltjes’ van foto’s.

Verrassend

Naast de rode draad-foto zijn de leden het gehele jaar door bezig met diverse andere opdrachten en werken ze uiteraard aan vrij werk. Zo was in het najaar van 2012 de fotoclub vergezeld van enkele modellen te gast in de Interart Beeldentuin in Heeswijk.

De rode draad-foto’s worden tijdens de expositie op verrassende wijze langs het hoofdpad van het Natuurtheater geposteerd. Het grote amfitheater en het overige deel van het bos vormen het indrukwekkende decor voor het exposeren van de opdrachten van het afgelopen jaar en het vrije werk van de leden.

Onlangs heeft de Stichting Bernhezer Kunstkring een dichtbundel gepresenteerd, waarbij elk gedicht voorzien was van een bij het gedicht passende foto, gemaakt door de leden van de fotoclub.

Deze foto’s worden samen met de gedichten afgedrukt en vormen een extra expositie in de nieuwe kiosk van de Kersouwe.

Meer informatie

Geopend van 10.00 – 17.00 uur, toegang gratis

Locatie: Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1, 5473 TE Heeswijk

Voor de route: zie www.kersouwe.nl

Voor meer informatie over fotoclub Bernheze, zie www.fcbernheze.nl