Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Kunst

EkatarinaIn navolging van het internationale kunstevenement „Treasures for the Future“ op kasteel Heeswijk organiseert STUDIO EKATERINA nu:

Kunstexpositie „Sounds of South Africa“

17 – 30 april 2015

Deze expositie betreft een groot aantal werken van Zuid-Afrikaanse kunstenaars. Alle kunstenaars waren ook aanwezig tijdens Treasures for the Future, echter nu tonen wij een veel grotere collectie werken. Deze werken zijn te bewonderen in mijn eigen studio aan de Heilarensestraat 4 te Heeswijk-Dinther. Reden om deze expositie te organiseren is het vieren van het 3-jarig jubileum van STUDIO EKATERINA.

 

 

Betsie van der CammenBetsie van der Cammen-Hurkmans en Frans Kerstens, exposeren op zaterdag 28 en zondag 29 maart en op zaterdag 4, zondag 5 en maandag 6 april ( 1e en 2e Paasdag) van 11.00 tot 17.00 uur in de ruimte van Kunst op Locatie aan de Pandelaar 4 in Gemert.

Betsie van der Cammen uit Heeswijk Dinther maakt schilderijen in acryl en verwerkt hierin vaak allerlei materialen. Dit geeft een extra dimensie aan haar schilderijen, het krijgt meer diepte, het maakt het spannend voor de kijker en haarzelf. Haar werk is een combinatie van realistisch, modern en abstract. Warme tinten komen in haar werk veel voor, soms afgewisseld met sprekende kleuren. Zij houdt van afwisseling waardoor zij scherp blijft en steeds weer nieuwe ideeën krijgt.

Frans Kerstens uit Uden maakt beelden uit steen met zowel zachte als harde steensoorten. Hij laat zijn beelden, door te spelen met lijnen en vormen, optimaal tot zijn recht komen. Het kan zowel abstract als figuratief zijn of een combinatie ervan. Na het hakken, modelleren en polijsten is het voor hem genieten, als zo’n glanzend beeld is ontstaan uit een ruw stuk steen.

Omdat de schilderijen en beelden elkaar prima aanvullen is een bezoek aan deze expositie zeker de moeite waard.

Op alle dagen zijn Betsie en Frans aanwezig om uitleg te geven over hun werk.

U bent van harte welkom en de toegang is gratis.

Duik van_PersieDe duik van Robin van Persie tijdens het WK voetbal in Brazilië is vereeuwigd op de officiële Oranjepenning van de Koninklijke Nederlandse Munt. Ontwerpbureau Canday uit Heeswijk bedacht de munt. Op de andere kant is een leeuw te zien.

"De Oranjegekte is enorm, dus dit was heel leuk om te maken", vertelt ontwerper Hennie Bouwe trots.

Symbool voor de Oranjepenning
Na de eerste wedstrijd was het voor Hennie al snel duidelijk dat Van Persie het symbool voor de Oranjepenning moest zijn: "Dat beeld staat op ons netvlies gebrand en nu ook op de munt." Op de andere zijde van de munt staat de leeuw. Bouwe: "Die staat voor de kracht van het elftal."

Canday werkt al 13 jaar samen met de KNM. Bouwe ontwierp eerder het 'belastingvijfje' en werkte mee aan de campagne voor de euromuntstukken van Koning Willem-Alexander. "Deze munt was een stuk makkelijker dan het belastingvijfje. We wilden de simpelheid bewaren en dat maakt de munt zo mooi."

Er worden maar 6000 exemplaren gemaakt.

Bron: Omroep Brabant

Betsie van_der_CammenOp speciale uitnodiging van het Veghels Kunstenaars Collectief exposeren in de maand juli, Betsie van der Cammen-Hurkmans met schilderijen en Frans Kerstens met beelden, in het Raadhuis aan de Markt in Veghel.

Betsie van der Cammen uit

Lees meer: Expositie in juli

30-6-2014 InterartZe hebben aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Topchef Edwin Vinke van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang en Astrid en Dick Rakhorst van Interart Beeldentuin & Galerie zijn uit hetzelfde hout gesneden.

Lees meer: Ieder gerecht is een kunstwerk

130504-mvh- Interart_opening_47__VoorkantInterart Beeldentuin & Galerie bestaat 25 jaar! Een perfecte aanleiding om de verbeelding een seizoen lang samen met alle bezoekers te vieren. Interart gaat dat op inspirerende wijze doen en opent zondag 11 mei a.s.. Het jubileumthema is "Vier de verbeelding". Die fantastische relatie tussen kunst, kunstenaars en bezoekers die Interart al 25 jaar aangaat, wordt dit seizoen nog meer tot leven gebracht.

Lees meer: Opening jubileumseizoen...

Woodside Band_Zondag 16 maart

De Woodside Band is een blaasorkest, dat in 1986 is opgericht en uit ruim 20 muzikanten bestaat. Het repertoire is veelal gericht op Zuid-Amerikaanse muziek, rock en muziek uit de jaren 50 en 60. Eind jaren ’90 heeft de band zich meer toegelegd op populaire muziek.

De band staat sinds 1997 onder de bezielende leiding van Rudi van Dijk.

Locatie: Wapenzaal Kasteel Heeswijk, twee concerten van 30 minuten

Start: lunchconcert 14.15 uur en matineeconcert 15.15 uur

Entree: € 3,50 per concert en € 7 (rondleiding en concert)

20131005Onderscheiding van_Tilburg_door_Marieke-Linders-van_Langen_gemaaktDe onderscheing voor dhr .Jan van Tilburg (van Tilburg mode en sport uit Nistelrode) die hij heeft gekregen, omdat hij dit jaar 90 jaar is geworden en nog steeds in de zaak werkt tijdens het Bernheze Business Event is gemaakt door Marieke Linders-van Langen uit HD!!!!!!! Een waar kunstwerk.

FotoclubtentoonstellingOp zondag 12 mei presenteren de leden van Fotoclub Bernheze (FC Bernheze) hun werk. Het is alweer de negende expositie van deze actieve fotoclub. De openluchtexpositie vindt plaats in de mooie omgeving van Natuurtheater de Kersouwe in Heeswijk (Noord Brabant). De unieke wandelexpositie is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Toegang is gratis. En omdat het Moederdag is, krijgen alle moeders die dag een leuke verrassing. Voor de kinderen is er een leuke fotopuzzeltocht uitgezet.

Rode draad

In de inspirerende omgeving van een van de mooiste openluchttheaters van Nederland laten de hobbyfotografen van FC Bernheze zien waarmee zij zich het afgelopen jaar op fotografisch gebied hebben bezig gehouden. Elk jaar is er een zogenaamde ‘rode draad’- opdracht. Dit houdt in dat alle leden op hun eigen manier invulling geven aan hetzelfde thema. Denk hierbij aan een bepaald voorwerp, persoon of kledingstuk. Dit jaar heeft een juwelenboom de inspiratie opgeleverd voor 45 ‘juweeltjes’ van foto’s.

Verrassend

Naast de rode draad-foto zijn de leden het gehele jaar door bezig met diverse andere opdrachten en werken ze uiteraard aan vrij werk. Zo was in het najaar van 2012 de fotoclub vergezeld van enkele modellen te gast in de Interart Beeldentuin in Heeswijk.

De rode draad-foto’s worden tijdens de expositie op verrassende wijze langs het hoofdpad van het Natuurtheater geposteerd. Het grote amfitheater en het overige deel van het bos vormen het indrukwekkende decor voor het exposeren van de opdrachten van het afgelopen jaar en het vrije werk van de leden.

Onlangs heeft de Stichting Bernhezer Kunstkring een dichtbundel gepresenteerd, waarbij elk gedicht voorzien was van een bij het gedicht passende foto, gemaakt door de leden van de fotoclub.

Deze foto’s worden samen met de gedichten afgedrukt en vormen een extra expositie in de nieuwe kiosk van de Kersouwe.

Meer informatie

Geopend van 10.00 – 17.00 uur, toegang gratis

Locatie: Natuurtheater De Kersouwe, Kersouwelaan 1, 5473 TE Heeswijk

Voor de route: zie www.kersouwe.nl

Voor meer informatie over fotoclub Bernheze, zie www.fcbernheze.nl

BKKAanstaande donderdag 21 maart is er in de Zwaan in Heeswijk de overdracht van de nieuwe gemeentedichter. Hans Manders uit Dinther neemt de poëtische scepter over van Heeschenaar Mas Papo. Wethouder Ad Donkers zorgt voor het officiële gedeelte. Een aantal gemeentedichters uit de regio zullen laten horen waarom ook zij hun dorp vertegenwoordigen.

Lees meer: Papo draagt dichterscepter...

bernhezeOok dit jaar looft de gemeente Bernheze de Cultuureducatieprijs uit. De prijs wordt toegekend aan een organisatie die een vernieuwend cultuureducatief project voor jongeren ontwikkelt. Nieuw dit jaar is de huldiging van de jeugdkampioenen op het terrein van cultuur en kunst.
Aanmelden van kandidaten voor de Cultuureducatieprijs 2012 én de jeugdkampioenen cultuur 2012 kan tot uiterlijk 31
december 2012.
Vernieuwend cultuureducatief project
De Cultuureducatieprijs komt voort uit de gemeentelijke beleidsnota ‘Prikkelende cultuur en kunst in Bernheze’. Deze jaarlijkse prijs van € 2.500,- is bestemd voor een organisatie, vereniging en/of accommodatie uit Bernheze die een vernieuwend project ontwikkelt of heeft ontwikkeld op het gebied van cultuureducatie gericht op jongeren.
De Cultuureducatieprijs is bedoeld als stimulans voor organisaties, verenigingen en accommodaties op het terrein van kunst en cultuur uit Bernheze. Het project moet als doel hebben jongeren te stimuleren om mee te doen aan culturele activiteiten op het gebied van theater, toneel, zang, dans, muziek, literatuur, media (film, video, foto), cultureel erfgoed, beeldende kunst en kunsteducatie.

Met deze prijs willen we lokale organisaties uitdagen om in vernieuwende cultuureducatieve projecten meer met elkaar samen te werken. De uitgangspunten die we hanteren voor de beoordeling van de aanmeldingen, kunt u vinden op www.bernheze.org .
In 2006 is de prijs voor het eerst toegekend. Vervolgens vielen Kasteel Heeswijk, musicalgroep Thézinda, de
initiatiefgroep kloosterkapel Vorstenbosch, De Bernhezer Kunst Kring, STOP Theaterproducties, Stichting Promotie
Heesch en het Klassentheater van Stichting Natuurtheater De Kersouwe in de prijzen.


Nieuw: Jeugdkampioenen Cultuur en Kunst
Naast de uitreiking van de Cultuureducatieprijs 2012 willen we dit jaar ook onze jeugd kampioenen op het terrein van cultuur en kunst in het zonnetje zetten. De huldiging heeft betrekking op jeugdigen en niet op volwassenen. In aanmerking komen individuele jongeren en jongeren in team en/of werkgroepsverband die in 2012 een bijzondere
culturele prestatie hebben geleverd op velerlei terrein: theater, toneel, zang, dans, muziek, literatuur, media (film, video, foto), cultureel erfgoed, beeldende kunst en kunsteducatie. Deze jongeren en de (meerderheid) van de jongeren in teamverband dienen te wonen in Bernheze.
Aanmelden
De gemeentelijke commissie Kunst adviseert het college van burgemeester en wethouders over de toekenning van de Cultuureducatieprijs en de jeugdkampioenen die in aanmerking komen voor huldiging.
Organisaties die in 2012 een vernieuwend cultuureducatief project hebben ontwikkeld en jongeren die in 2012 een bijzondere culturele prestatie hebben geleverd, kunt u tot en met 31 december 2012 aanmelden bij mevrouw K. van den Akker van de afdeling Welzijn en Onderwijs, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Als u vragen hierover heeft, kunt u ook telefonisch met haar contact opnemen, telefoonnummer (0412) 45 88 88.