Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

interart_vazen.jpgOp zaterdag 31 mei en zondag 1 juni kunt u getuige zijn van het wordingsproces van de werken van Hein Severijns. Hij zal twee middagen in Interart Beeldentuin werken en hij zal u laten zien hoe de klei uit zijn handen tot een prachtige vaas wordt.
    
Hij zal u vertellen over zijn bijzondere glazuren en hoe hij de weerbarstige porseleinklei op zijn draaischijf bedwingt. Het is voor u een unieke gelegenheid een groot specialist aan het werk te zien.
U bent welkom op beide middagen 31 mei en 1 juni van 13.00-17.00 uur.

Hein Severijns verkende in zijn werkzame leven alle mogelijke gebieden van het keramisch vakmanschap, van het draaien, houtstoken en zoutbranden, Raku-techniek tot tenmoku glazuren. Ook bezocht hij vele exposities en ateliers van collega's. Hij ontwikkelde zich tot een gerenommeerd keramist met internationaal aanzien. Vanaf zijn eerste expositie in 1967 exposeerde hij in 20 landen in Europa, Japan, Australië, Taiwan en de Verenigde Staten.
Zijn werk is vertegenwoordigd in de collectie van de belangrijkste keramiekmusea van Nederland, Duitsland en Frankrijk. Zijn werk wordt besproken in belangrijke overzichtswerken over keramiek. Als docent wordt hij veel gevraagd voor lezingen en workshops. Zo deelt hij zijn kennis en ervaring met de nieuwste generatie keramisten. Porselein is zijn specialiteit: porselein bezet met kristallen. Dat klinkt als juwelen, en dat zijn het ook. Uiterst fragiele vazen, elegante vormen bedekt met een zijdematte glazuur (een soort glaslaag) met daarin kristallen die ontstaan in de oven tijdens een zeer langzame afkoeling. Hij ontdekte de kwaliteiten én de moeilijkheden van dit materiaal. Maar dit was juist een uitdaging, net zoals de onmogelijke kristalglazuren. Ondanks de brosse eigenschappen van porselein, weet hij er na lang werken dunne smalle en hoge vazen van te draaien. de zoektocht naar de Kristallen Graal gaat voort.        
interart_andre_vranken.jpgAndré Vranken soleert met nieuw boek
André Vranken soleert in Interart Beeldentuin van zaterdag 28 juni tot en met zondag 27 juli. Bij de opening van zijn expositie op 28 juni zal een nieuw boek van hem worden gepresenteerd. de opening zal worden verricht door Stefan Stasse, de acteur, radio- en televisiemaker, die op artistiek gebied al veel van zich heeft laten horen. Wij zijn bijzonder blij met deze intigrerende presentator, die het werk van André Vranken bij u zal inleiden.





Terugblik opening Interart Beeldentuin
Op zaterdag 10 mei opende Interart Beeldentuin haar deuren voor de 19e keer. Bijzonderheid was dat mevrouw Jacqueline Cramer, minister van VROM de openingshandeling verrichtte. Mevrouw Cramer heeft in haar bijdrage aandacht besteed aan duurzaamheid (kunst als duurzaam product), ze heeft geciteerd uit de brochure van Interart:
"De tegenstelling tussen ons dagelijks leven met auto's die voorbij razen, een kakofonie van geluid, die we in de stad horen en de rust waarnaar u verlangt, wordt voor u tentoongesteld als u van de grote weg de poorten van Interart beeldentuin binnenrijdt. Daar vindt u rust en stilte. Het is betoverend om naar deze stilte te luisteren en de kunstwerken te bekijken."
Ze heeft van haar persoonlijke betrokkenheid bij kunst blijk gegeven en haar bewondering uitegsproken voor wat er allemaal tot stand is gebracht in Interart Beeldentuin. Mevrouw Cramer kreeg na afloop een rondleiding door de tuin en ze liet blijken onder de indruk te zijn van de kwaliteit en de schoonheid van de beelden.
interart_opning.jpg
Interart Beeldentuin
Gouverneursweg 6C
Heeswijk-Dinther
T 0413 29 33 28, F 0413 29 35 61