Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vranken20crop.jpgVan zaterdag 28 juni tot en met zondag 27 juli soleert André Vranken in Interart Beeldentuin. Tijdens de opening van zijn expositie op 28 juni wordt tevens zijn nieuwe boek gepresenteerd. Om deze mooie gebeurtenis passend te begeleiden hebben we de hulp ingeroepen van Stefan Stasse.


De acteur, radio- en televisiemaker die op artistiek gebied al veel van zich heeft laten horen. Wij zijn bijzonder verheugd met de aanwezigheid van deze boeiende presentator.


De beelden: levendig en krachtig
Typisch voor de beelden van André Vranken zijn de lange rijzige gestalten, meestal vrouwenfiguren, die de indruk wekken zich traag te wentelen, te schrijden of omhoog te reiken. Vranken poogt maximale zeggingskracht te realiseren door de lichaamskenmerken sterk te vereenvoudigen en te vervormen. Een speciale giettechniek en de onorthodoxe ruige wijze van bronsbewerking contrasteren met de subtiele beweging van de figuren. Vooral dit spanningsveld zorgt voor de levendige en krachtige uitstraling van de beelden.

Door de jaren heen
U kunt een bijzondere tentoonstelling verwachten die extra glans krijgt dankzij de presentatie van André Vranken's nieuwe boek. Het boek is samengesteld met afbeeldingen van zijn werk door de jaren heen. Een prachtig naslagwerk dat in Interart Beeldentuin ter inzage zal liggen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft André Vranken een beeld van 29 cm hoogte gemaakt in brons met een rode giethuid. Het beeld én het boek worden ter gelegenheid van zijn expositie aangeboden voor €. 900,00

De feestelijke opening zal worden verricht op zaterdag 28 juni om 15.00 uur aan de Gouverneursweg 6C.