Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

fcbernheze.jpgFotoClub Bernheze gaat aan het werk met twee opdrachten. Allereerst is er de zomeropdracht, waar fotografen van de club aan de slag gaan met het maken van een niet alledaagse foto rondom de woorden 'zon, water, warm, verkoeling, plezier'.

Na de zomer gaan ze aan de slag met het Rode Draad Thema 'Het kruis'.

Voor de zomeropdracht 2008 worden enkele tips meegegeven:

-Water fotografeer je evenals b.v. een strand met tegenlicht.

-Hoogstaande zon geeft veel schaduw.


Rode Draad 2008-2009.

Ook hierover heeft Wim zich gebogen, in een mooi stijlvol wit beklede doos toont Wim ons

                             HET KRUIS

Wij als westerlingen  zijn natuurlijk vanuit het christendom doordrenkt met het kruis. Je zou het dus als religieusobject kunnen benaderen, maar ook als mysterieus, als een droom- , agressief of blij object. Laat je inspireren, het mag van alles zijn!! Wim geeft aanzet voor de eerste inspiratie door middel van enkele foto’s. ( Deze staan inmiddels in de map van Wim op de website van de fotoclub )

Volgende  indeling is gemaakt voor de eerste weken:

Aga Coppens                 tot 4-7

Daat van de Heijden      tot 11-7

Dini Verkuijlen                tot 18-7

Nancy van Boxtel           tot  25-7

Noor Dohmen                 tot 01-8.

Ineke Ketelaars  van 15 tot 22-8

Let op!

Je zorgt zelf voor de overdracht naar de volgende deelnemer en op de vrijdag !

Onze penningmeester Piet van Helvoort neemt het regelen van de verdere indeling voor zijn rekening. Nader bericht hieromtrent volgt.


Verslag FC bijeenkomst 24 juni 2008 in de Wis te Loosbroek.

Bestuursmededelingen:

-Wim Roefs, maakt melding van het feit dat René Dommisse door privé omstandigheden even verstek heeft laten gaan. Hoopt na zijn verhuizing, in september, weer actief te worden.

-Het bestuur vraagt clubleden om zich beschikbaar te stellen voor een bestuursfunctie. De club  is inmiddels aardig groot en het werk kan dan beter worden verdeeld.Het bestuur vergadert slechts 4 maal per jaar, het overige gaat per mail of telefoon. Helaas staat er niemand spontaan op om zich te melden, maar het bestuur hoopt toch op een aanmelding vanuit de leden. Kom ons versterken!!

-De fotoclub organiseert op 20 september een dagje Antwerpen, er kunnen zich nog meer leden opgeven. Dit dagje valt samen met een fotografiedag rond natuurfotografie. Er wordt besloten om  20 september als datum toch te handhaven.

-Oldtimer vereniging BHdubbelD organiseert een oldtimer toertocht op 29 juni, vanuit Café de Zwaan in Heeswijk. Inschrijving voor de tocht vindt plaats tussen 12.00 en 13.00 uur.  Mogelijk volgt t.z.t ook nog een foto-expositie.

-Hoewel de maan achter de wolken bleef is er toch door zo’n 20 clubleden enthousiast aan nachtfotografie gedaan op 18 juni. Een aantal zeer bijzondere foto’s  die zijn meegebracht, getuigen hiervan. Is voor herhaling vatbaar.

-Persoonlijke initiatieven zoals onlangs zijn georganiseerd door Rob van de Kuijl, ( fotograferen in de molen te Reek en straks in het lege verzorgingshuis te Weer) worden erg gewaardeerd.

-Er zijn nog een aantal naamkaartjes en badges niet ingeleverd. Leden worden hierover via mail benaderd.

-De Wis wordt verbouwd. Bericht waar de volgende bijeenkomst zal plaatsvinden volgt later.


Fotobespreking:

Na dit alles worden de foto’s van de diverse beroepen getoond en besproken. Ook Marcus Peters neemt aan deze bespreking deel, hij wordt m.n. geboeid door foto’s waar je als het ware naar toegetrokken word, omdat niet meteen zichtbaar is wat er verbeeld wordt. Wim attendeert ons op de verschillende manieren van naar iets kijken, b.v. de werkelijkheid registeren of juist wat ter interpretatie van de kijker overlaten, spanning oproepen etc.

Marcus Peters.

Na de pauze houdt Markus Peters een boeiend verhaal over zijn wijze van fotograferen.

Marcus is m.n. geboeid door de mens, waarbij wij vooral jonge mensen in wil beeld krijgen, het Solosproject. Hij gaat hiermee exposeren van 30 september tot en met 31 oktober in Het Noord-Brabant Museum, stedelijk Museum-  en de straten van Den Bosch. ( Leuk voor een FC fietstochtje daarheen?)