Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

beeld_ton_verstraten.gifOp zaterdag 2 augustus wordt om 15.00 uur de solo-expositie van beeldend kunstenaar Ton Verstraten officieel geopend. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Verstraten de bayanspeler Oleg Fateev uitgenodigd. De kunstenaar en musicus zullen een uniek samenspel laten zien en horen. U bent deze dag van harte welkom.
 De solo-expositie van Verstraten is te zien tot en met zondag 14 september.

Van figuratie naar abstractie
Het thema van de expositie is 'beeld in schilderij en schilderij in beeld'. Naast kleurrijke schilderijen maakt Verstraten bronzen sculpturen. In de beelden die de kunstenaar dit seizoen presenteert is een duidelijke verschuiving te zien van figuratie naar abstractie. Gedreven door de wil zich te ontwikkelen en zijn werk te verdiepen, komt hij tot nieuwe beelden. Zijn bestaande figuratieve beelden vormen de basis voor experiment en verdere vereenvoudiging. Zijn werk is nooit een kopie naar de natuur, maar een impressie. De mens, als individu of als onderdeel van een groep, staat centraal in zijn werk.

Continue wisselwerking
De expressieve schilderijen van Ton Verstraten zijn direct en trefzeker gecomponeerd. Enkele werken zijn improviserend op muziek, terwijl andere vanuit een innerlijke drang tot verbeelden zijn ontstaan. Deze schilderijen voeren de kijker mee naar een andere werkelijkheid waar het mystieke overheerst.

Intuïtief komt zijn werk tot stand. Zijn handschrift is subjectief en emotioneel. Door een continue wisselwerking van overgave en beheersing bereikt hij in zijn schilderijen harmonie, esthetiek, dynamiek en spanning.

Uniek kunstwerk Ton Verstraten bestellen
Aansluitend bij het thema van de solo-expositie 'beeld in schilderij en schilderij in beeld' heeft Verstraten een uniek kunstwerk voor Interart Beeldentuin vervaardigd. Beide disciplines zijn op originele wijze in een exclusief kunstwerk samengevoegd. Eén van de mensfiguren die in zijn expressieve en kleurrijke  schilderijen verschijnt, lijkt uit het werk gestapt en is een zelfstandig bronzen beeld geworden.

Het kunstwerk is in een oplage van 25 stuks verkrijgbaar en wordt speciaal voor deze gelegenheid aan u aangeboden voor
€ 695,-.

Bent u geïnteresseerd in deze bijzondere aanbieding dan kunt u zich per heden inschrijven per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0413-29 33 28.

Cultuur & natuur
Naast cultuur zijn de wonderen der natuur te bewonderen in de Beeldentuin. Afgelopen maand zijn er 5 jonge torenvalken geboren. De jonge torenvalkjes hebben hun nest in de torenvalkenkast in de Beeldentuin. Eén van de kleine torenvalkjes zat op de uitkijk op een object van de beeldengroep van Bea van Dorpe.
         
Tot ziens in de Beeldentuin!