Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

interart_opning.jpgGeachte kunstliefhebber, Het Beeldentuinseizoen 2008 is alweer bijna ten einde gekomen. Op zondag 12 oktober sluit de Beeldentuin en gaan we ons voorbereiden op het 20e seizoen. Het 20-jarig bestaan van www.interart.nl zal niet ongemerkt voorbij gaan! Eerst gaan we zelf nagenieten van wat we in die jaren hebben opgebouwd.

Kunst & duurzaamheid
Dat kunst en duurzaamheid hand in hand gaan is te zien bij het klimaatneutrale bedrijfspand van Search BV in Amsterdam, het bedrijf van onze dochter en schoonzoon. Bij de ingang  is een beeld geplaatst van Antoinette LeRoy gemaakt van het milieuvriendelijk, polyesterachtige materiaal vubonite, dat ontwikkeld is op de Vrije Universiteit in Brussel.

Trots zijn we ook met de uitgave van het nieuwe boek van onze dochter, 'De winst van duurzaam bouwen' dat op 25 september jongstleden werd gepresenteerd en overhandigd aan prof. drs. Ruud Lubbers. Een samenvatting van deze presentatie is te zien op www.duurzaamheid.searchbv.nl


Flora & fauna  
De Beeldentuin is een prachtige biotoop met een uitgebreide flora en fauna. Afgelopen jaar ontdekten we onder andere de zeldzame wespenorchis in de tuin.

Uiteraard waren er ook vele vogels te bewonderen in de Beeldentuin zoals patrijzen, een nest met vijf jonge torenvalken en een ijsvogel liet zich zelfs vangen! Deze vloog vrij rond in de Oranjerie. Nadat we hem tegen schade beveiligden vloog hij weg over de vijver. Een paar dagen later zagen we hem weer terug (of was het een familielid?).         


Nieuw Seizoen  
Misschien zien we u nog in deze laatste weken en anders graag in het nieuwe seizoen 2009!
       

Met vriendelijke groeten,
Astrid Rakhorst-van Rhijn