Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

11_ter_weer.jpgDe Bernhezer KunstKring neemt op een bijzondere manier afscheid van het bejaardenhuis Ter Weer. Het gebouw in Heeswijk-Dinther is tekenend geweest voor het straatbeeld van het dorp en verdient een speciaal afscheid.

Eerder nam de BKK het initiatief om van Het oude Raadhuis in Heesch op een kunstzinnige manier afscheid te nemen. Onder de titel Nog 1x keer Ter Weer worden op 20 december alle belangstellenden in de gelegenheid gesteld om nog 1x keer Ter Weer binnen te wandelen, het gebouw en haar ruimtes te bekijken en tegelijkertijd te genieten van wat er op die dag aangeboden wordt. En dat wordt een bijzonder programma.


Koperblazers gezocht!
Katja Brooijmans is voor deze dag op zoek naar Koperblazers uit alle kernen van Bernheze. Voor het stuk Fanfares 1956 van de Nederlandse componist Otto Ketting wil zij een dikke honderd koperblazers uitnodigen het stuk in te studeren en te spelen vanaf de balkons van Ter Weer op 20 december onder leiding van Jos de Kleijn. Zij zoekt muzikanten die hoorn, trompet, trombone en tuba spelen. Geef je op door een email te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van je naam, je telefoonnummer en je muzikale ervaring. Er zal naar verwachting twee keer gezamenlijk gerepeteerd worden.

Projectkunstenaars gezocht!
Het gebouw heeft vele kamers waar bewoners soms jarenlang gewoond hebben. Het heeft lange gangen, maar ook open verzamelruimtes. Locaties als kapsalon, mortuarium, kapel, kelder, wasruimtes, keuken, recreatiezaal, en een 60-tal kamers van bewoners, zijn een geweldige plek om een week lang in te werken aan een kunstproject wat bezoekers op 20 december kunnen komen bekijken tijdens de expositie. De BKK biedt in samenwerking met Ter Weer projectkunstenaars een atelierruimte voor 1 week. Je kunt er dan werken van 09.00 uur tot 21.00 uur. Heb je een leuk plan dan kun je dat indienen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Projectkunstenaars worden uitgenodigd om een of meer ruimtes te gebruiken, die inspireren om hier nog even een andere functie aan te geven. Het gebouw is nog gestoffeerd en nagenoeg ontruimd. Om een indruk te krijgen kun je fotos bekijken op: http://picasaweb.google.nl/terweer. De Bernhezer KunstKring streeft ernaar verschillende kunstprojecten tijdens de overzichtstentoonstelling te presenteren, bijvoorbeeld: performance, installatie, fotografie, muziek, taal/poëzie, video, dans, theater, toneel etc. In overleg kunnen de projecten gerealiseerd worden. Deelname is gratis en er worden geen onkostenvergoedingen verstrekt.

Kunstenaars gezocht!
Wil je jouw kunstwerk exposeren op 20 december in Ter Weer, dan kan dat. Alle kunstvormen zijn van harte welkom. Je kunt met een aantal mensen een ruimte reserveren in overleg, maar ook individueel een werk inleveren. Per kunstwerk vraagt de BKK € 3,00 om te exposeren. Vanuit alle kernen van Bernheze is werk van harte welkom, zodat er samen met de koperblazers en projectkunstenaars een waardig en kunstzinnig afscheid genomen kan worden van Ter Weer. Doe ook mee aan nog 1x Ter Weer en meld je aan bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hilde Mestrom uit Heeswijk-Dinther verzorgt de coördinatie van de (project) kunstenaars en zij neemt na jouw aanmelding contact met je op.