Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernadeta_astari_2007_dvdg.jpgPer traditie het concert dat het seizoen afsluit. Veel bezoekers verheugen zich op het jaarlijkse laureatenconcert van het Prinses Christina Concours. Daar is een tipje te zien van de machtige berg aan jong talent die Nederland rijk is. Na de landelijke finale van het Prinses Christina Concours (april jl.) zijn uitgenodigd om op 25 november 2008 in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk op te komen treden:
     *    Emmy Storms (1988)- viool;
     *    Vera Kooper (1988) - piano;
     *    Bernadeta Maitri Astari (1988) - zang.
           m.m.v Yuka Hosoda - piano  


Het programma:

Vera Kooper, piano
J. Brahms (1833-1897)  Variaties op. 9 op een thema van R. Schumann

Emmy Storms, viool en Vera Kooper, piano
P. Tsjaikovski (1840-1893) Vioolconcert in D op. 35
    - Deel 1 Allegro moderato
J.W. Wilms (1772-1847) Sonate voor viool en piano
    - Deel 3
Wilms is een Nederlandse componist-organist, geboren in Duitsland, maar van jongs af aan werkend, en gloriërend in Amsterdam. Hij was een muziekbons in zijn tijd. Een bekende compositie van hem is ‘Wier Neerlands bloed’ . Hij schreef erg goede, Beethovenachtige composities met een vroegromantische inslag.

Bernadeta Astari, zang en Yuka Hosoda, piano
W.A. Mozart (1756-1791) Abendempfindung KV 523
    Der Zauberer KV 472
F. Mendelssohn (1809-1847) Auf Flügeln des Gesanges
H. Wolf (1860-1903)  Uit: Italienisches Liederbuch
Nr. 15 Mein Liebster ist so klein
R. Strauss (1864-1949)  Lieder op. 21
Nr. 2 Du meines Herzens Krönelein
C. Debussy (1862-1918) Beau soir
M. Embut (1934-1973)  Setitik Embun


De musici:

Emmy Storms (1988) begon op haar vijfde jaar met vioolles bij Stieneke Voorhoeve Poot in Den Haag. Daarna ging zij bij Qui van Woerdekom op de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium. In september 2006 is Emmy gestart met de voltijd opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Nu krijgt zij les van Jaring Walta. Emmy heeft diverse eerste en tweede prijzen behaald o.a. bij het muziekconcours van Maassluis, bij het Rabo-concours in Katwijk, bij het Interprovinciaal Concours in Amstelveen, de finale van de Iordens Viooldagen.

Emmy is geen onbekende bij het Prinses Christina Concours waar zij in 2004 bij de regionale finale in Rotterdam de eerste prijs won. Met drie andere prijswinnaars van het Prinses Christina Concours heeft Emmy in oktober 2006 een reis gemaakt naar Zuid-Afrika om daar concerten te geven. Dat was op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade en het Prinses Christina Concours. In 2008 won zij samen met pianiste Vera Kooper een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours in Rotterdam en een tweede prijs tijdens de Nationale Finale.



Vera Kooper
(1988) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. In 2002 werd ze toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium. Zij kreeg les van Kamilla Bystrova. In 2004 won ze de tweede prijs op het Steinway Concours. Zij vertegenwoordigde Nederland op het Internationale Steinwayfestival in Hamburg. Vera is geen onbekende bij het Prinses Christina Concours: in 2007 bijvoorbeeld ontving zij de tweede prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours.

In 2008 won Vera samen met violiste Emmy Storms een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours in Rotterdam, en een tweede prijs tijdens de Nationale Finale. Vera geeft concerten in binnen- en buitenland, o.a. in het Concertgebouw in Amsterdam, de Musikhalle Hamburg, de Oosterpoort in Groningen en de Doelen in Rotterdam. Zij volgde masterclasses van Daniel Wayenberg, Ruth Nye, Hanna Shybayeva en Marilyn Engle.

In de zomer van 2007 heeft Vera deelgenomen aan het internationale kamermuziekfestival 'Musica Mundi' in België en heeft daar ook masterclasses gevolgd bij Itamar Golan en Vitaly Samoshko. Momenteel studeert zij bij David Kuyken aan de hoofdvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.



Bernadeta Maitri Astari
(1988) (foto hieronder) is geboren in Jakarta, Indonesië. Zij begon op haar zesde jaar met pianolessen op de Yayasan Musik Jakarta Muziekschool. Haar hart ging meer uit naar zingen. Daarom werd zij lid van het Indonesian Children’s Choir. Hier leerde zij het klassieke repertoire kennen. Met dit koor trad zij ook internationaal veel op, zoals tijdens een herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Warschau (Polen) in 2000.

Op haar zestiende werd Bernadeta lid van Batavia Madrigal Singers, een van de beste koren van Indonesië. Met dit professionele koor gaf Bernadeta veel concerten en deed ze mee aan competities en festivals. Ze was ook vaak soliste in het koor. Zij begon ze met zanglessen bij de dirigent van het koor. In 2006 kwam Bernadeta naar Nederland om klassieke zang te studeren bij Henny Diemer aan het Conservatorium van Utrecht (eerste jaar). In april 2007 won Bernadeta een eerste prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. In juni 2008 zingt zij bij het RAP (Resident Artist Programme) van de Nationale Reisopera mee.



Yuka Hosoda, een Japanse pianiste, studeerde van 2002 tot 2006 piano bij Sinnosuke Tashiro en Julia Ganeva aan de Muziekacademie van Musashino. In 2005 won ze een prijs op het Internationale Rosenstock Pianoconcours van Tokio. Momenteel is ze bezig met de vervolgopleiding Master of Music aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht bij Martijn van den Hoek.

Ze heeft deelgenomen aan verschillende masterclasses en zomeropleidingen, zoals die van de Russische Pianoschool en van de Internationale Zomerschool in Tokio, en aan het zomerfestival Musik Zentral in Bad Aussee in Oostenrijk, waar zij les heeft gehad van onder andere Arnulf von Arnim, Jen Jand en Sergei Dorensky. In 2007 werd Yuka geselecteerd voor deelname aan een Liszt Piano Masterclass, gegeven door Dr. Leslie Howard.