Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

terweerbkk.jpgDe Bernhezer Kunstkring heeft een tijdje geleden kunstenaars opgeroepen deel uit te maken van het door de BKK geïnitieerde project: Afscheid van Ter Weer. Het bejaardenhuis wordt namelijk begin 2009 gesloopt en er zal een nieuw gebouw voor in de plaats komen.

Er zijn al verschillende kunstenaars die zich aangemeld hebben voor dit project en zo zijn er vanaf 15 december kunstenaars aan het werk in verschillende ruimtes van het gebouw. Zaterdag 20 en zondag 21 december wordt Ter Weer voor de laatste keer opengesteld en bent u van harte welkom om het hele pand én de kunst te komen bekijken.

Onder meer exposeert de Bernhezer Fotoclub op deze dagen foto’s van haar leden, maar ook koperblazers laten van zich horen onder leiding van Katja Brooijmans. Er is nog meer ruimte voor kunst, dus hierbij nogmaals een oproep tot aanmelding.

Wilt u ook in deze twee dagen uw werk exposeren? In een groep of individueel? Het is allemaal mogelijk. Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Hilde Mestrom, die de aanmeldingen van kunstenaars coördineert, neemt contact met u op.

De eerste aftrap is gemaakt: vanaf zaterdag 22 november branden er elke avond in alle bewonerskamers gekleurde lampen tot 21.00 uur. Het tovert Ter Weer, gezien vanaf het Plein 1969, om tot een prachtig mozaïek. (fotografie Marcel van Herpen)

Het Ter Weer-mozaïek

geen steen
is gelegd
het mozaïek
is transparant
het kleurt het glas
in samen kijken
danst sprankelend
in licht zonder enig vergelijken

daar waar wij zwoegen
steeds de fundamenten voegen
hecht zij haar geur en droogt
haar kleuren in de vroege avond
Ter Weer een stralend licht
kleurend vanuit elke kamer
haar laatste glans voor de hamer

Hieke Stek, november 2008.