Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20080925-pvz-kasteelheeswijk.jpgIn de christelijke traditie, die vele gezichten, rituelen en vormen van geloofsbelijdenis kent, is de 6e januari een gewichtige dag. De Oosters-Orthodoxe kerk bijvoorbeeld, viert de kerstavonddienst, in Armenië is het Kerst en zowel het katholieke als het protestantse geloof herdenken op deze dag ritueel het feest van de Driekoningen (Epifanie: een plotselinge, spirituele manifestatie of een religieuze openbaring).

De verschillende invalshoeken ten spijt, is er sprake van een krachtig universeel verlangen troost, geborgenheid en onbaatzuchtige liefde te mogen ervaren en delen.

Het Arrangement Russisch Kerstfeest op dinsdag 6 januari 2009 op Kasteel Heeswijk, geeft op eigen wijze vorm en inhoud aan deze gedachte. Het spirituele, het kunstzinnige, het muzikale en het stoffelijke worden samengebracht in een verrassend en hartverwarmend programma.
Zo is het een van de laatste gelegenheden de Heeswijkse Iconententoonstelling te bezoeken, of de magische Allemantel van kunstenares Nelleke de Laat te bekijken.

Muzikaal hart van het avondarrangement is het concert dat sopraan Daphne Questro en pianiste Anna Yerdigaryan - Duo Cuestro-Yerdigaryan - in de Wapenzaal verzorgen onder de titel ‘Hemelse werkelijkheid’. Zij vertolken binnen het thema o.a. liederen en pianostukken van Bach-Gounod, Komitas, Tsjaikovski, Schubert en Franck.

Vooraf, tussendoor en na afloop geven koffie, thee, Moskovisch gebak, maar ook wodka, vruchtensap, blinis en andere typisch Russische delicatessen deze onorthodoxe avond zijn eigen doorleefde en sympathieke gezicht.

Aanvang en ontvangst om 18.30 uur. Afsluitende en aangeklede borrel vanaf 21.15 uur. Kosten arrangement: € 25,- (iconententoonstelling + bezichtiging Allemantel, koffie, thee, gebak, Russische hapjes en drankjes + concert).
Meer informatie en reserveren: via de (blauwe) actieknop Arrangement Russisch Kerstfeest, linksonder op de pagina's van onze website. Reserveren kan ook via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en telefoon: 0413-292352.