Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

karelenelegast20cover20klein.jpgOp 8 februari jl. heeft het Brabantse trio Zaait Eendracht in de wapenzaal van Kasteel Heeswijk te Heeswijk-Dinther een bijzondere bewerking van het middeleeuwse verhaal ‘Karel ende Elegast’ gepresenteerd.
 

Het trio Zaait Eendracht bestaat uit Hans Manders (Heeswijk-Dinther) en Robert Peters en Rien van Osch (beiden uit Den Dungen). Hans Manders (leraar Nederlands en auteur van een aantal jeugdboeken en gedichtenbundels) is tekstschrijver van Zaait Eendracht.

 Hij heeft het oorspronkelijke verhaal over Karel de Grote en twee van zijn leenmannen herverteld in de vorm van 69 ollekebollekes. Voor het schrijven hiervan liet hij zich inspireren door de bewerking van Drs. P van het oeroude verhaal van Odysseus.  

Van deze bijzondere bewerking van een middeleeuws verhaal heeft Rien van Osch, toetsenist van Zaait Eendracht en art director van Act One Corporate Design, een heel mooi boekje gemaakt. De 5-jarige Tren Peters uit Den Dungen heeft hiervoor fantasievolle tekeningen gemaakt. Hij is daarmee misschien wel de jongste publicerende illustrator van Nederland. Trens tekeningen zijn door Rien op een aantrekkelijke manier bewerkt. Dit fraaie boekje kost slechts €12.50 (exclusief verzendkosten) en is te bestellen via de website van Zaait Eendracht (www.zaaiteendracht.nl ).