Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

knproef.jpgTot 8 mei ligt bij de molenaars het accent bij het proefdraaien. Ze maken zich alle mogelijkheden die deze unieke combinatie in zich heeft eigen. Daarnaast malen ze de stenen in en raken ze meer en meer vertrouwd met het enorme gaandewerk van de oliemolen.


Hun verhalen worden wekelijks enthousiaster. Alle mogelijke combinaties zijn inmiddels uitgeprobeerd en oké bevonden. Natuurlijk nog lang niet onder alle omstandigheden, maar toch.  

In week 9 hebben ze bovendien de kwaliteit van het tarwemeel getest dat ze met de blauwe stenen maalden. Het resultaat was goed te noemen. Bloemig (voldoende uitgemalen) en een grote zemel. Natuurlijk valt er best nog wat te verbeteren, maar de eerste proef leert ons dat er veel mogelijk is.

Dit wil overigens niet zeggen dat we in de toekomst ook voor consumptie gaan malen. Wel is zeker dat we allerlei soorten meel in de winkel op gaan nemen dat gemalen is door een molen die aangesloten is bij het Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde.

De bakker heeft ons eigen product overigens getest en ook hij was zeker niet ontevreden. Dit laatste willen we u niet onthouden. Zie daarvoor de bijgevoegde.

Verder is de belangstelling voor de molen enorm. Zeker ook tijdens het proefdraaien, maar helaas is het dan meestal niet mogelijk bezoekers al te ontvangen. De molenaars hebben immers hun handen vol en kunnen daardoor de veiligheid van de bezoeker niet waarborgen. U zult dat ongetwijfeld begrijpen.

Nog even geduld, 9 en 10 mei is het zover!