Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

coma.jpgVoor de stichting Strijd na Coma is morgen 28 maart, in cultureel centrum Servaes in Dinther een benefietconcert. Artiesten die belangeloos aan de avond meewerken zijn Marie-Christien, De Die & Ik en Bert Kuijpers.

Stichting Strijd na Coma is in 2007 opgericht met het doel geld in te zamelen om therapieën en andere bijbehorende kosten te vergoeden aan Rob van den Heuvel. Maar ook andere mensen die uit een coma zijn gekomen kunnen bij de stichting aankloppen, evenals vertegenwoordigers van mensen die nog in een coma verkeren. 

Rob van den Heuvel uit Schijndel (echtgenote Jolein komt uit Heeswijk-Dinther) krijgt op 31 maart 2003 een ernstig auto-ongeval. Met de traumahelikopter wordt hij naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Hij heeft ernstig inwendig letsel en hersenletsel. Na drie maanden ziekenhuis en in comateuze toestand wordt hij overgebracht naar verpleeghuis Bovenwegen in Zeist. Één procent kans heeft Van den Heuvel om uit zijn coma te komen. Een speciaal zintuigstimuleringsprogramma zorgt ervoor dat de Schijndelnaar na ruim vier maanden weer volledig bij bewustzijn is. Daarna gaat hij naar revalidatiecentrum Blixembosch in Eindhoven en twee jaar na het ongeval mag hij naar huis.

De poliklinische behandeling gaat nog 12 maanden door en ook daarna volgen operaties en revalidatie. Het benefietconcert belooft een afwisselend programma te worden met muziek en cabaret. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij Jan Meulenbroek (tel. 0413-292243), Jolein van den Heuvel (tel. 073-5470414) en bij Henk Habraken, Schoolstraat 10 in Dinther. De zaal is open vanaf 19.00 uur en het concert begint om 20.00 uur.

Bron: Brabants Dagblad