Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

wilgil.jpgGildenkring Hoge Schuts houdt jaarlijks een kaderdag. Dit is een dag om de jeugd van de diverse gilden van de “Hoge Schuts” te laten gewennen om voor een jury te verschijnen. Ze kunnen hun discipline doen en krijgen ondersteunende uitleg na hun oefening, waar ze later tijdens hun training of oefenavonden aan kunnen werken. De deelname is geheel ongedwongen en men is ook niet verplicht om in gildekledij te verschijnen, dus geheel ontspannen op een ongedwongen manier. Het zijn dus geen officiële wedstrijden.


De kaderdag wordt gehouden op zondag 5 april 2009 te Heeswijk bij het Sint Willebrordusgilde. De oefeningen beginnen om ongeveer 10.00 uur en omvat de volgende disciplines, vendelzwaaien, trommelen en bazuinblazen voor zowel de jeugd alsook de C klassers. C Klassers zijn beginnende vendeliers/tamboers/bazuinblazers en vendeliers/tamboers/bazuinblazers die nog nooit gepromoveerd zijn en de 16 jarige leeftijd bereikt hebben.

Ondanks dat het geen wedstrijden zijn bestaat er toch een wisseltrofee voor het vendelen, trommen en bazuinen. Bovendien zijn er kleine prijsjes te winnen voor de jeugdleden.
Deze dag is ook voor publiek toegankelijk, zodat men kennis kan maken met het gildewezen.
Het Sint Willebrordusgilde