Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

1239131178nnarcissenkasteel.jpgHet is op 2e Paasdag op Kasteel Heeswijk weer volop genieten van de Lentebloei, die traditiegetrouw in het teken staat van cultuur en natuur, omdat het evenement samenvalt met de Dag van het Landschap. Rondom het kasteel worden voor alle leeftijden buitenrondleidingen gegeven. Op het voorplein presenteren de parels van Heeswijk zich. Voor drankjes en hapjes kunt u terecht in de brasserie in Het Koetshuis of buiten. De jonker vertelt zijn paasverhaal aan de kinderen. Ook kunnen zij deelnemen aan een paasworkshop. Clavecimbel muziek is te beluisteren in de salon en saxofoon in de Wapenzaal. Tijdens een rondgang door het kasteel krijgt u weer mooie verhalen te horen over de adellijke bewoners van het kasteel en in de Ridderzaal brengen we een ikonententoonstelling over het Paasfeest.   Parelketting …het buitengewone gevoel

De Toeristische Recreatieve Vereniging Bernheze (TRV) ontwikkelde een nieuwe wandel- en fietsroute die op het kasteel wordt gelanceerd. De Parelketting is ongeveer 35 km lang en loopt rond en door Heeswijk-Dinther. Alle parels komen zich op 2e paasdag aan u voorstellen.

  Brasserie Het Koetshuis

Tijdens de lentebloei is Het Koetshuis in gebruik als brasserie. Bezoekers kunnen er terecht om culinair, cultureel of anderszins op adem te komen. Koffie, thee en gebakjes, maar ook hapjes van de ‘kleine kaart’ worden geserveerd.

 
Kasteelmuseum: 12.00-17.00 uur
Het kasteel kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. We brengen een ikonententoonstelling over het Paasfeest in de Ridderzaal. In de salon speelt Carel Teerink op het klavecimbel. Gidsen vertellen u de verhalen over de adellijke bewoners, de bouwgeschiedenis en bijzondere historische wapenfeiten waarbij het kasteel was betrokken.
  Wapenzaal Het Berlage kwartet geeft drie saxofoon concerten van 20 minuten in de Wapenzaal.

  De Paasbrunch: vanaf 11.00 uur In de sfeervol aangeklede keldergewelven van het kasteel kunt u deelnemen aan een  uitgebreide brunch, deels uitgeserveerd, deels vanaf buffet met een keur aan heerlijke warme en koude gerechten.

De brunch kost  voor volwassenen € 32,50 of € 36,00 mét cultureel programma en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 16,- of € 17,50 met cultureel programma. Reserveer alvast uw tafel(s) via http://www.kasteeelheeswijk.nl/.

 
Dag van het Landschap: start wandelingen tegenover de ingang van het kasteel

Met Brabant in de Ban van Buiten brengt het Brabants Landschap natuurbehoud dichterbij. Tijdens hun Dag van het Landschap kunt u onder leiding van een IVN gids een wandeling maken van anderhalf uur door het natuurgebied rondom Kasteel Heeswijk. Deelname is gratis.

  Entree: € 6 (volwassenen) en € 3 (4 t/m 12 jaar). Kijk op http://www.kasteelheeswijk.nl/ voor meer informatie.