Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kaderdag2009v.jpgGildenkring Hoge Schuts organiseerde op 5 april 2009 weer de jaarlijkse kaderdag. Het Sint Willebrordusgilde Heeswijk was dé locatie waar de kaderdag mede dank zij het mooie weer en de goedgemutste jeugdleden weer een succes werd.

De kaderdag is een jaarlijks terugkerende dag waarbij jeugdleden van de gilden van de in wedstrijdverband hun kunnen tonen op de onderdelen vendelen, trommen en bazuinblazen. De kaderdag kan gezien worden als een oefenwedstrijd. De deelnemers worden hetzelfde beoordeeld als op wedstrijden, maar daarnaast worden er door de jury nog specifieke aanwijzingen en tips gegeven voor de individuele deelnemers. Deze tips en aanwijzingen kunnen meegenomen worden in de voorbereiding op de wedstrijden op de gildedagen.

De kaderdag is dus een geschikte gelegenheid om een eerste wedstrijdervaring op te doen. Als gastgilde was het Sint Bavogilde uit Raamsdonkveer uit Gildenkring Baronie en Markiezaat aanwezig. Dit gilde is in het bezit van een groot aantal jeugdleden wat laat zien dat onder jongeren het gildewezen leeft en dat zij het ervaren als een leuke vrijetijdsbesteding met daarin een veelvoud van verschillende sportieve elementen zoals de schiet-, trom-, vendel-, bazuin- en het Jeu de Boules wedstrijden.

Ook komen jeugdige paardrijders voor bij de gilden die zich bekwamen in het standaardrijden bij de gilden wat inhoud het vrijmaken van de wegen voor de gilden bij een optocht en het deelnemen aan dressuurwedstrijden.

De kaderdag startte om 10.00 uur. Het was al meteen  een ongedwongen sfeer wat resulteerde in het met veel plezier deelnemen aan de diverse wedstrijden voor de jeugdleden. Alle deelnemende jeugdleden van de gildenkring ontvingen een leuke geldprijs en de winnaars van de trom-,vendel- en bazuinwedstrijden ontvingen ieder een prachtige wisseltrofee. Rest ons namens Gildenkring Hoge Schuts iedereen waaronder zeker de juryleden, het gilde uit Heeswijk en de deelnemers te bedanken voor deze geweldige geslaagde jeugddag.

We feliciteren de winnaars, uit Erp Gerko van Dinter-vendelen en uit Nuland Niek van der Dussen- bazuinblazen en uit Dinther Bob Verhoeven- trommen.

Jan Schakenraad.