Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090510-phe-foto-expokersouwe_13.jpgRené Kuijs, voorzitter van FC-Bernhezer opende vandaag om ongeveer 10.30 uur de jaarlijkse expositie van Fotoclub Bernheze, met de mededeling dat hij als voorzitter niet veel meer te doen had dan ‘het weer’ te regelen. En eerlijk is eerlijk, dat was hem geweldig gelukt.
Het was fantastisch weer tijdens de vierde expositie van de Bernhezer fotoclub, gehouden in Natuurtheater de Kersouwe dat Heeswijk als sinds jaar en dag rijk is.

37 leden van de club exposeerden daar hun eigen creatie van ‘de rode draad’ van het afgelopen jaar, deze keer  ‘Het Kruis’.
Daarnaast was er alle ruimte voor het vrije werk van bijna 30 leden, die lieten zien wat er  te bedenken en dus te fotograferen wás en te exposeren ís.
Er werd in  de tent van de Kersouwe een mooie audiovisuele presentatie gehouden door een van de clubleden, Toon Bekkers.

De fotoclub verheugde zich ook dit jaar weer met een groot aantal bezoekers.  Kennelijk viel de expositie in eerdere jaren in de smaak, want er kwamen zo’n zeshonderd bezoekers.
De moeders onder hen werden al bij de ingang gedecoreerd. De organisatie van de Kersouwe bood alle moeder gratis koffie met een lekker koek aan, en als klap op de vuurpijl mochten kinderen dit jaar vader bij een prachtige Amerikaanse oldtimer fotograferen. De foto kon het kind daarna als moederdaggeschenkje aan moeder aanbieden. Het was leuk om te zien hoeveel stoere vaders en ook stoere kinderen er zijn. Ook werd hier en daar een stoere moeder in de modelauto waargenomen.

Om 17.00 uur sloot de fotoclub de deuren, waardoor  in de loop van de dag zo’n zeshonderd bezoekers naar binnen gingen.
Een van de bezoekers was ook wethouder Donkers van de Gemeente, die de opening van de expositie vorm gaf door het tonen van zijn eigen fotografische  interpretatie van het Kruis.  Hij kon daardoor uit eigen ervaring putten, als het gaat over omgaan met een fotografische opdracht, die zoals gewoonlijk werd gegeven door de inspirator van de fotoclub, Wim Roefs.

De opdracht voor de volgende expositie heeft Wim al weer in de startblokken staan. Zie ook www.fcbernheze.nl