Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

schilderij_van_betsy_van_der_cammen_medium.jpgIn de maand juni is er in het Raadhuis aan de Markt in Veghel, onder auspiciën van het Veghels Kunstenaars Collectief, weer een expositie.Exposanten zijn Betsie van der Cammen- Hurkmans  met schilderijen en Frans Kerstens met beeldhouwerk.

  De in Dinther woonachtige Betsie van der Cammen- Hurkmans begon met aquarellessen in 1994 en ging langzaam over naar acryl-en gemengde technieken. Door veel te experimenteren met verschillende materialen, creeërt van der Cammen- Hurkmans verrassende composities. Het gebruik van allerlei materialen, zoals zand, hout, touw, papier en stoffen geeft een extra dimensie aan de schilderijen. Haar kleurenpalet is warm. Udenaar  Frans Kerstens is al heel lang bezig met het maken van beelden en objecten van staal en lood. Sinds 1996 houd Kerstens zich bezig met beeldhouwen. Hij werkt met zowel zachte als harde steensoorten en probeert zijn beelden, door te spelen met lijnen en vormen, optimaal tot zijn recht te laten komen.   Omdat beide werken elkaar prima aanvullen, is een bezoek aan deze expositie , zeer de moeite waard. 

De expositie is geopend tijdens de openingsuren van de bibliotheek, en extra open op de koopzondagen 14 en 28 juni van 13.00 tot 16.30 uur.